Review: Captain Toad: Treasure Tracker (3DS en Switch)

Captain Toad: Treasure Tracker kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het was een drukke week. Ik heb niet alleen de nieuwe Captain Toad: Treasure Tracker op de Nintendo 3DS gespeeld, maar ook op de Nintendo Switch. Op beide consoles blijkt het een fantastische puzzelgame.

De geschiedenis van Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker verscheen voor het eerst op de Nintendo Wii U, eind 2014. De game werd ontwikkeld door Nintendo EAD in combinatie met 1-UP Studio. En eigenlijk is dat niet eens waar. Captain Toad verscheen al eens als schatzoeker in Super Mario 3D World eind 2013. Daar was het een minigame voor de populaire Wii-U 3-D platformer.

Nu keert Captain Toad: Treasure Tracker dus terug en zowel op de Nintendo 3DS als op de Nintendo Switch. De game voegt zich daarmee in de steeds langer wordende rij van evergreens die Nintendo naar de Switch brengt. En Nintendo is niet lui, want er is gewoon weer nieuwe content.

Gameplay

Captain Toad: Treasure Tracker is een echte puzzelgame uit het Mario universum. Terwijl Captain Toad met zijn vriendinnetje een ster zoekt, wordt zij door een enorme vogel ontvoerd. Het is aan Captain Toad om alle puzzels op te lossen en alle diamanten en sterren in handen te krijgen. Inderdaad, het verhaal is oppervlakkig, maar je hebt een reden om te spelen en dat is het belangrijkst. Oja, en er zit nog een spannende plotwending in het verhaal. Nee, dat houden we nog even een verrassing…

De levels waarin je Captain Toad: Treasure Tracker speelt zijn geïnspireerd op Japanse minituinen genaamd Hakoniwa. Zo is ieder level een spannend diorama en de levels zijn weer gebaseerd op de wereld van Super Mario 3D World. Nouja, grotendeels. In deze uitvoering heeft Nintendo ook levels toegevoegd op basis van Super Mario Odyssey.

De levels worden moeilijker doordat Captain Toad niet kan springen (wel vallen). Je moet ook interactie met het level hebben om te zorgen dat Captain Toad overal naartoe kan waggelen. Ook in Captain Toad: Treasure Tracker zijn power-ups te vinden in de vorm van paddenstoelen. Je hebt, net als in de Mario games, een hitpoint als je groot bent. Ben je klein, dan ben je meteen dood wanneer je wordt geraakt.

Zeker voor jonge kinderen, die het puzzelen lastig zouden kunnen vinden, heeft Nintendo een co-op modus in het leven geroepen. Op de Switch kun je als ouder meespelen en zo het puzzelen iets gemakkelijker maken. Ook is het mogelijk Amiiboo te gebruiken.

Om de puzzels extra replaywaarde te geven, krijg je na het voltooien ook extra uitdagingen. In ieder level kan een 8-bit Toad sticker worden verstopt die je moet vinden. Daarnaast is er de algemene opdracht om alle diamanten te vinden en zijn er nog extra opdrachten. Bijvoorbeeld door een level te voltooien en daarbij alle vijanden uit te roeien.

Nintendo 3DS vs. Nintendo Switch

Natuurlijk is de Captain Toad: Treasure Tracker alleen op de Nintendo 3DS in echt 3D te spelen, en dan vergeet je al snel de lagere resolutie van de handheld. In 3D gaming blijft wat mij betreft altijd een feest.

Qua gameplay is Captain Toad: Treasure Tracker wel verschillend. Beide consoles hebben andere mogelijkheden. Zeker bij de Switch die je ook nog eens op de TV aansluit. Daarbij ben ik niet 100% happy met de bediening van de 3DS versie. Daar moet ja, als je met de 2DS speelt, Captain Toad en de camera aan de linkerkant van het display bedienen. Daardoor speel je een stuk langzamer.

Verder is het grote verschil dat de co-op modus op de Nintendo 3DS versie ontbreekt. Alle andere features en content zijn gewoon aanwezig. Persoonlijk dan ik die co-op gameplay best missen en speel ik hem liever in echt 3D ;-).

Conclusie: Captain Toad: Treasure Tracker

Bij een console als de Captain Toad: Treasure Tracker denk je misschien niet meteen aan een pure puzzelgame, maar Nintendo maakt het leuk. In Super Mario 3D World waren deze puzzels voor mij al een feest en met Captain Toad: Treasure Tracker kan ik weer helemaal lot. Ook de nieuwe content uit Super Mario Odyssey is een fijne toevoeging.

Captain Toad: Treasure Tracker kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuke puzzles
  • Veel extra uitdagingen
  • Odyssey levels
  • Gameplay bijna identiek tussen 3DS en Switch
  • Co-op gameplay (alleen Switch)

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram