Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Nintendo 3DS gaat met pensioen

Wat ooit begon met de Nintendo Game Boy, stopt nu een beetje met de 3DS. Nouja, de gedachte van handheld gamen leeft natuurlijk ook nog een beetje voort in de Switch. Maar voor de Nintendo 3DS valt nu toch definitief het doek.

Sinds 2011

Nintendo introduceerde de Nintendo 3DS in januari van 2011. Jawel, wij waren er toen al bij. Sinds die tijd zijn er enorm veel variaties op de markt gebracht. Denk aan de Nintendo 2DS voor iedereen die zich zorgen maakte over de ontwikkeling van kinderoogjes, maar ook de extra grote 3DS versies en de New Nintendo 3DS met sterkere hardware. Met de vele sensoren was de handheld echt een creatief platform.

75 miljoen exemplaren

Inmiddels heeft Nintendo 75 miljoen exemplaren verkocht. De spelcomputers maken gebruik van speciale geheugenkaarten, maar ook van de Nintendo eShop, waar vele gamers hun collectie hebben opgebouwd.

Met dit aantal is het toch echt klaar voor de console. De productie is gestopt en daarmee komen geen bijzondere varianten meer op de markt. Het is nu een kwestie van het uitverkopen van de laatste voorraden in de gamestores. In hoeverre Nintendo ook is gestopt met het produceren van fysieke games, is onbekend.

Toekomst van de eShop

Het wordt nu ook de vraag hoe lang je jouw games nog van de Nintendo eShop kunt blijven downloaden. Voor de Nintendo Wii is de eShop al lang niet meer beschikbaar. Hierdoor kunnen Wii gebruikers alleen nog via fysieke discs aan nieuwe spellen komen voor hun systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.