Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Company of Heroes (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer vermakelijk verhaal
  • Leuke oneliners
  • Prima cast

THE BAD

  • Special effects zijn niet heel goed uitgewerkt

Wanneer we een film over de tweede wereldoorlog kijken, gaat het in veel gevallen om (aangedikte) realistische verhalen. Met Company of Heroes is dat anders en dat is niet vreemd. Het is namelijk een film die zich heeft laten inspireren door de gelijknamige gameserie van wijlen THQ.

De film speelt zich af in 1944, wanneer de invasie van de geallieerden in volle gang is. Het regime van Hitler wordt dagelijks met succes onder vuur genomen, maar het regime heeft hoop. Hitler heeft namelijk een geheim wapen in ontwikkeling. Een wapen dat het Duitse rijk een nieuwe kans zou moeten geven. Tot zover blijft de film historisch correct, maar alles dat daarna gebeurt… is nog steeds leuk om te zien :-).

De troep soldaten die de hoofdrol speelt in deze film stuit namelijk per ongeluk op een Duitse test van dit nieuwe wapen. Een spion vertelt de troepen dat dit het werk is van een professor die graag Duitsland verlaat en de geheimen van het wapen met zich meeneemt. Op dat moment besluiten de troepen in actie te komen en de missie van de spion te voltooien.

Misschien is het juist omdat de film aan alle kanten historisch gezien rammelt, dat de film zeer verfrissend is om naar te kijken. Het verhaal gaat niet al te diep en de gevechten zijn duidelijk overdreven. Je zou zelfs het gevoel kunnen krijgen dat je naar een superheldenfilm aan het kijken bent. Ach, dat is allemaal geen probleem zolang je maar niet iets anders had verwacht :-).

Hoewel het verhaal goed vermaakt, heb ik wel wat te klagen over de film. Ik heb het over de special effects. Op diverse momenten in de film, vooral tijdens explosies, heb ik toch het gevoel dat er een beetje bespaard moest worden. Wellicht is dat omdat THQ keihard failliet aan het gaan was, maar dat valt natuurlijk lastig te zeggen. Het resultaat is in ieder geval dat je op bepaalde momenten duidelijk kan zien dat de afwerking niet is wat ik van films van Sony Pictures gewend ben.

Company-of-Heroes-Unboxed

Extra’s

De special effect ten spijt, bevat de Blu-Ray van Company of Heroes wel weer een leuke serie extra’s. Natuurlijk vinden we de deleted scenes terug en een making-of, maar echt leuk is het dele over het construeren van de tweede wereldoorlog. Dat geeft je een goed gevoel over hoe lastig het is om zo laat na de oorlog nog een film er over te schieten.

Conclusie

Van de special effects moeten ze het niet hebben en van historische feiten hoef je ook maar weinig te verwachten. De film is net als de game, over-the-top heldendaden van een peloton soldaten op een bijzondere missie, tegen een even zo bijzondere tegenstander. Zeer vermakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.