Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Denon onthult drie Home Theatre-receivers

De gloednieuwe X-serie van Denon is aan het begin van de maand onthuld. De serie kent maar liefst drie nieuwe Home Theatre-receivers die we al te graag even op een rijtje zetten.

AVR-X500

de_avr_x500_e2_bk_st_bg001_hi

De AVR-X500 wordt benoemt als het instapmodel van de X-serie. De versterker heeft vijf volledig afgescheiden kanalen met een krachtige 140 watt per kanaal. Het systeem beschikt over vier HDMI-poorten (waarvan één aan de voorzijde), waardoor gebruikers gemakkelijk camera’s, tablets of smartphones aan kunnen sluiten en van hun eigen beeld- en geluidsmateriaal kunnen genieten. Denon claimt de X500 uitgerust te hebben met een eenvoudige bediening door een intuïtieve gebruikersinterface en met een een goed afleesbaar display.

AVR-X1000

de_avr_x1000_e2_bk_st_bg001_hi

De AXR-X1000 is net als de X500 een vijfkanaals versterker met een vermogen van vijf maal 145 watt.

Bij de AVR-X1000 – en de AVR-X2000, die hieronder beschreven staat – heeft de fabrikant vooral aandacht besteed aan de connectiviteit. Het apparaat is voorzien van een uitgebreide set netwerkfuncties. Zo is de versterker uitgerust met AirPlay, waardoor je je gehele iTunes-muziekbibliotheek zo op je Home Theatre systeem af kan spelen vanaf je Mac, PC of mobiel Apple-apparaat. Tevens heeft de X1000 toegang tot online muziekdiensten als Spotify en Last.fm, naast de gewoonlijke duizenden internetradiozenders. Ook kun je de Denon verbinden met een NAS-apparaat, een PC of een ander apparaat dat via USB verbonden kan worden om zo muziekbestanden af te spelen. Hiervoor heeft Denon een speciale Remote-app beschikbaar gesteld. Met deze app kun je trouwens ook je Spotify-account beheren. Door maar liefst 5 HDMI-poorten kun je genoeg apparaten aansluiten.

Door extra functies van Audyssey zou het nog aangenamer moeten zijn de AVR-X1000 te gebruiken. Een voorbeeld van de vele functies is dat de technologie van Audyssey het volume van de luidsprekers en een eventuele subwoofer automatisch op de luisteromgeving en de kenmerken van de luidsprekers aanpast. Natuurlijk kun je dit zelf aan en uit zetten.

Denon heeft ditmaal ook veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Naast een verbeterde gebruikersinterface zou bijvoorbeeld de vereenvoudigde afstansbediening het gebruik nog net wat makkelijker moeten maken.

AVR-X2000

de_avrX2000_e2_e1_bk_st_bg001_hi

De AVR-X2000 is nog net wat uitgebreider dan de andere twee. In principe beschikt dit model over dezelfde features als de AVR-X1000. Toch heeft de X2000 net wat meer nieuwe functies, maar de voornaamste rede om 200 euro meer te betalen is het feit dat het apparaat zeven kanalen heeft met elk een vermogen van 150 watt, waar de kleinere broertjes niet aan kunnen tippen. Daarnaast is deze AVR onder andere uitgerust met een verbazingwekkende 7 HDMI-ingangen.

de_avrx2000_e2_bk_re_bg001_hi

Beschikbaarheid

Vanaf begin mei zullen de AVR-X500, AVR-X1000 en AVR-X2000 verkrijgbaar zijn met een prijs van respectievelijk 299-, 399- en 599 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.