Arjan Olsder
Arjan Olsder

Audojo verandert de iPad in een handheld console

Kickstarter lijkt steeds meer de broedplaats te zijn wanneer het gaat om nieuwe consoles en gaming-accessoires. Na succesvolle lanceringen als de Ouya en de GameStick, staat nu de Audojo online. Een nieuwe hoes die de iPad in een handheld console moet veranderen.

De afgelopen jaren hebben we al vele gaming-gerelateerde gadgets voor (smart)phones gezien. Het lijkt dan ook voor iedereen duidelijk dat een touchscreen alleen, niet genoeg is. Toch stranden de meeste gadgets niet lang na de lancering. Het grootste probleem? Gebrek aan ondersteuning.

Het is dan ook niet vreemd dat Sony met Playstation Certified tablets en smartphones op de markt is gekomen, gewoon om zeker te weten dat de bediening van games generiek is. Tablet-bouwer Archos is zelfs een stap verder gegaan door een echte gaming-tablet te bouwen. Iets waar ook Razer hard aan werkt.

Audojo

De Audojo moet nu iets vergelijkbaars doen. Wanneer je de iPad in deze hoes schuift, krijg de beschikking over twee analoge sticks en twee triggers. Voldoende om een lekker potje te knallen of te racen. Daarnaast krijg je ook nog eens twee stereo speakers. Iets dat al jaren ontbreekt op de iPad.

Toch lijkt ook hier iedereen sceptisch over het mogelijke succes van deze hoes. Vanaf $65 verover je al een exemplaar, maar met nog 17 dagen te gaan lijkt het er niet op dat de bedenkers de financiering rond te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.