Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Laatste Kickstarter Dag voor de Ouya Console

We hebben er al een aantal keer over geschreven, het enorme succes van de Ouya Android game console op Kickstarter en ja, ook GadgetGear is een backer van deze nieuwe console. Vandaag is de laatste dag dat je kan inschrijven op één van deze jongens.

Sterker nog, het is ook de laatste kans om de speciale kickstarter editie van de console aan te schaffen. Deze console is met bruin metaal afgewerkt en werd alleen in de laatste week op Kickstarter aangeboden. Even voor het plaatje: van de reguliere grijze verzie zijn er nu ruim 45.000 via Kickstarter verkocht en van de Kickstarter editie op het moment van schrijven een kleine 6.000. De grijze komt in de winkel, de bruine niet.

Voor iedereen die twijfelt, nog even de specs van deze console. Hij loopt op een Nvidia Tegra3 quad-core 1.4GHZ CPU met 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte. Hij heeft WiFi aan boord (b/g/n), bluetooth, ethernet en een USB aansluiting. Aansluiten op TV doe je via HDMI en natuurlijk in FullHD 1080p. Ouya installeert Android 4.0 op de console. Qua specs is het dus net een Samsung Galaxy S III.

Je kan trouwens niet alleen Android games op de Ouya spelen, maar ook OnLive games. Daar hebben we in Nederland nog niet heel veel aan, maar in België is OnLive binnenkort wel beschikbaar. Daarnaast bevat het systeem standaard ook de XBMC mediaplayer software. Je kan de Ouya dus prima in de huiskamer zetten.

Wil je nog stel een grijze Ouya kopen, betaal je $99 voor de console. Voor een bruine betaal je $140. Verzending naar Nederland kost je nog eens $20 en voor een extra controller leg je $30 neer. Het totaalbedrag (met tweede controller erbij) is voor een grijze dus $149 (of €120,28) of voor een bruine $190 (of €153,38). Uitlevering start in maart 2013.

Nu hoor ik je denken, een Samsung Galaxy SIII kost (adviesprijs) €699 en voor de Kickstarter Ouya met extra controller betaal ik slechts €153. Hoe kan dat? Ten eerste bevat de Galaxy SIII een aantal componenten die de Ouya niet (nodig) heeft. Denk aan het AMOLED scherm, de camera’s, 3G verbinding, GPS, bewegingssensoren… Daarnaast hoeft het allemaal niet zo klein mogelijk te worden gemaakt. Hierdoor is de assemblage van de onderdelen een stuk goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.