Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Introduceert Haar Tablets

We wisten al hoe ze eruitzagen en we wisten al het één en ander over de techniek achter Sony’s eerste twee Android tablets. Deze week heeft Sony de Sony tablet S en Sony Tablet P officieel geïntroduceerd waardoor alle specs en natuurlijk de verkoopdatum bekend zijn.

Sony Tablet S

De Sony Tablet S beschikt over een 9,4 inch TruBlack HD scherm en een Nvidia Tegra-2 processor en de WiFi versie weegt 600 gram. Het apparaat is asymmetrisch ontworpen waardoor het apparaat fijner moet werken dan de inmiddels traditionele tablets. De Tablet S bevat ook een infrarood sensor zodat je de Tablet S als afstandsbediening kan gebruiken.

De Tablet S WiFi is vanaf eind september te koop (16GB €479, 32GB €579). De 3G versie volgt in november (16GB €599).

Sony Tablet P

De Sony Tablet P is de vreemde eend op de markt. Het is tot nu toe het enige tablet met twee schermen die als een boek opengevouwen worden. Een soort van Nintendo DS met grote schermen dus. Beide TruBlack schermen zijn 5,5 inch groot en ook deze tablet bevat een Nvidia Tegra-2 processor. Ook de Tablet P komt in WiFi en 3G versies uit. De WiFi versie loopt op Android 3.1 en de 3G versie op Android 3.2.

De Sony Tablet P (4GB €599) is vanaf januari 2012 te koop (in tegenstelling tot wat een aantal andere publicaties vermelden).

Beide tablets beschikken aan de achterkant over een camera en USB aansluiting. Daarnaast is het geheugen van de tablets via SD uit te bereiden. De tablets zijn beiden Playstation Certified en worden met een aantal originele Playstation games geleverd. De tablets zijn ook als Media Remote voor andere Sony apparatuur te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.