Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Xperia Z wordt waterdicht

Lekte eerder deze week al een tweetal persfoto’s van de Xperia Z en ZL uit, hebben we vandaag een paar plaatjes uit een promotionele video gevonden. Daarin leren we veel meer over de Xperia Z dan we tot nu toe wisten.

Zo blijkt de Xperia Z net als de Xperia V een stof-/waterdicht toestel te zijn. Daarnaast blijkt de Xperia Z te worden uitgerust met een Exmor RS beeldsensor. Met andere woorden, de beeldkwaliteit van de foto’s zal zeer waarschijnlijk heel erg goed zijn. Zowel foto’s als video’s kunnen meteen in HDR worden vastgelegd. De achterkant van de Xperia Z is, net als de iPhone 4 en 4S, van glas gemaakt.

Vanuit eerdere lekken wisten we al dat het toestel een quad-core 1.5Ghz CPU met 2GB aan RAM mee zal krijgen terwijl de Adreno 320 GPU voor snelle 3D beelden zal zorgen. Daarnaast loopt het toestel op Android 4.1 Jelly Bean.

Tsjah, Sony weet haar nieuwe verrassing niet goed verborgen te houden, dat is duidelijk. Het wordt in ieder geval een toestel waar wij enorm naar uitkijken. Zeker omdat dit het eerste high-end toestel is dat waterdicht is en om de glazen achterkant.

Via Slashgear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.