Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Unboxing: Nestlé Special.T

Je hebt het vast al gezien. Die zoetsappige reclames over de nieuwe thee-uit-een-cup-sensatie van Nestlé. Ze noemen het de Special.T en hoewel de reclame overduidelijk op de gemiddelde huisvrouw is gericht, gaan ook wij eens uitgebreid naar deze nieuwe culinaire gadget kijken. Maar dan wel vanuit een mannelijk perspectief. Want ook die drinken thee :-).

De Special.T machine van Nestlé arriveert in een kartonnen doos. Geen fancy full-color prints zoals bij de Nespresso machines, maar gewoon karton met een bruine print. Het zal vast goedkoper zijn, maar ik moet zeggen dat de aardse uitstraling van de verpakking wat mij betreft wel helemaal bij een authentieke thee-ervaring past.

Wanneer we de doos openen, blijkt dat we te maken krijgen met een doos-in-een-doos verpakking. Lekker veel uitpakwerk en het gevoel dat je echt iets bijzonders in huis hebt gehaald. De eerste laag toont ons de Welcome pack, een doosje met het netstroom-snoer en een Claris waterfilter.

Verwijder ik de Welcome Pack, dan zie ik daaronder de nodige documentatie over de Special.T machine en een persoonlijke uitnodiging voor een account op de Special.T website.

Verwijder ik deze eerste doos, dan zie ik het handvat van de tweede doos. De doos met dé Special.T machine.

Net als de doos van de Nespresso U machine, klapt deze achterwaarts open om een bijna volledig gemonteerde machine te tonen. Ook hier geeft Special.T weer dat gevoel dat je iets bijzonders in huis hebt al verbaasd het me dat de netstroom stekker al in de vorige doos zat. Je verwacht beiden bij elkaar.

Welcome Pack

Maar eerst, wat zit er nou in dat Welcome Pack van Special.T? Deze doos bevat maarliefst 40 cupjes thee om mee te starten. Het gaat in totaal om 8 soorten thee. Van iedere soort krijg je dus 5 cupjes. De smaken die in onze doos zaten waren Jasmine Flowers, Rooibos Orange, Blueberry Muffin, Earl Grey Orange Flowers, Supreme Darjeeling, Noir Impérial, Red Fruits Delight en de Lemon-Rose Hip-Sorbet.

Hoewel de doos zelf van karton is, is hij met veel zorg in elkaar gezet. Hij schuift prachtig open en dicht. Hoewel karton kwetsbaar is, verwacht ik zelf dat ik de doos nog lang zal gebruiken.

 

Kopjes

Waarschijnlijk heb je ze al even op de foto van de laatste doos gezien, de kopjes. Iedere Special.T machine wordt met twee kopjes geleverd. Deze zitten beiden feestelijk ingepakt, maar ook deze zijn duidelijk op vrouwen gericht. Jammer, want er gaat een ruime hoeveelheid thee in.

De Machine

Ten slotte bevat de laatste verpakking nog de Special.T machine en het waterreservoir. Hieronder een kleine preview. De rest lees je natuurlijk in de review. Die volgt komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.