Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-on: Honor 5X

Afgelopen donderdag waren we op de launchparty van de Honor 5X in München. Nu zal je misschien denken, een launchparty voor een toestel van €229? Klopt. Dit doe je alleen maar als je een goed verhaal hebt en dat lijkt Honor ook echt te hebben met dit toestel. Mijn eerste indruk na een weekend met de Honor 5X.

Unboxing

De Honor 5X zit in het bekende, blauwe doosje. Daarin vinden we de Honor 5X met daarop al meteen een screenprotector. Een korte handleiding, een SIM tool, een USB kabel en een USB lader. Gewoon compleet dus.

Design

De voorkant van de Honor 5X zagen we het minst tijdens de launchparty en dat is niet vreemd. Deze is een beetje ‘gewoontjes’. Draai je het toestel om, dan is de Honor 5X een toestel dat qua aluminium bewerking echt niet onderdoet voor een HTC. Alleen al op de achterkant zijn vier verschillende bewerkingen losgelaten. Daarnaast zijn de knoppen op de zijkant weer van fijne ribbeltjes voorzien zodat je er goed grip op kan houden. De onderkant is van stoere gaten voorzien waar de speaker en microfoon achter zijn weggewerkt.

SIM kaarten

Het meest opvallende is de aanwezigheid van een nieuwe SIMtray. Huawei was de eerste die een SIM tray maakte waarbij je het tweede slot voor zowel een SIM als een Micro-SD kaartje kon gebruiken. Maar wat als je beiden in één toestel wil hebben zitten? Met een tweede SIMtray bevat de Honor 5X ruimte voor een microSIM, nanoSIM en micro-SD kaart. Wederom een primeur voor Huawei en een sterke feature voor bewoners van het grensgebied, zakelijke gebruikers en backpackers.

Display

In volle zon moeten we hem nog testen, maar de kijkhoek is gewoon geweldig. Met 5,5 inch is de Full HD resolutie ook geen overbodige luxe. In dit prijssegment is dit één van de betere displays.

Specs

Qua specs is er iets opvallends aan de hand. De Honor 5X kruipt namelijk gevaarlijk dicht naar de veel duurdere Honor 7 toe. Je krijgt in de Honor 5X bijvoorbeeld de veel betere vingerafdruksensor 2.0 van Huawei (hoewel de eerste al goed genoeg was voor onze innovatie award). De Honor 7X heeft een eigen HiSilicon Kirin 935 chipset met een 4×2.2GHz en 4×1.5GHz processor met 3GB werkgeheugen en een Mali-T628 GPU. De Honor 5X krijgt een Qualcomm 615 chipset met een 1.5GHz octa-core chipset, 2GB werkgeheugen en een Adreno 405 GPU. Hierdoor ontlopen de twee elkaar niet eens zo heel veel. Het is dan ook prima gamen op de Honor 5X.

Camera’s

Qua camera’s is het verschil weer een stuk groter. Je krijgt nu 13 megapixels achter en 5 megapixels voor. Zoals je bij de eerste footage van ons zal zien is de camera kwaliteit prima.

Voorlopige conclusie

De Honor 5X zet de prijzen onder druk. Honor propt verrassend veel rekenkracht en een goed display in een behuizing met een prachtige achterkant. Over een kleine week lanceren we onze review van de Honor 5X, maar we voorspellen voor nu een relatief hoge score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.