Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nestlé Introduceert de Special.T

Met de Nespresso introduceerde Nestlé het perfecte kopje koffie uit een capsule. Met de Special.T introduceert Nestlé deze week het perfecte kopje thee, ook uit een capsule.

Het idee van een capsule is niet gek. De capsules bevatten namelijk gewone theebladeren waarvan de capsules de smaken en aroma’s bewaren. De capsules staan Nestlé ook toe om vruchten en bloesem toe te voegen om op die manier geparfumeerde thee te schenken. Daarnaast leest de machine de theesoort uit, en dat is ook belangrijk.

Iedere thee heeft namelijk een optimale temperatuur waarop deze gezet moet worden. Dit komt mede door de mate van fermentatie van de theebladeren. Een witte thee vraagt dus een andere temperatuur dan een zwarte thee. De machine zal zich hierop instellen. Daarnaast filtreert de machine ook het water dan voor het zetten van de thee wordt gebruikt.

De Special.T selectie bestaat nu uit 25 soorten thee. Daarnaast is er, net als bij Nespresso, een club waar je als Special.T drinker lid van kunt worden. Als lid krijg je door de seizoenen speciale limited edition smaken aangeboden.

Net als bij Nespresso, gaat het om aluminium capsules die gerecycled zijn en gerecycled kunnen worden. De meeste PostNL en Kiala servicepunten nemen de cupjes van je aan.

Beschikbaarheid

Tot 31-12 betaal je €89 voor de gewone Special.T machine of €109 voor de zwart/chroom uitvoering. Daarna zijn de prijzen respectievelijk €119 en €139. Bij de machine ontvang je een doos met 40 gratis capsules en 2 kopjes met schotel. Capsules worden per tien verkocht voor 37 cent/stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.