Review: Nespresso U Collection

Onlangs bekeken we de nieuwe Nespresso U. Een compacte espresso machine met een druk van maarliefst 19 bar. Bij deze machine stond het modulaire design centraal. Met de release van de U Collection, wordt het belang van dit stukje design pas echt duidelijk.

Unboxing

We raken een beetje verwend door Nespresso. De U Collection zit namelijk in een werkelijk prachtige kartonnen doos, maar we zijn niet anders meer gewend.

Wanneer we de doos openklappen, zien we al meteen de twee magneetbakjes en de organizer zitten. Het vierkante dienblad zit iets dieper in de doos verstopt.

Design

De hele set is van hetzelfde materiaal gemaakt als de Nespresso U espressomachine. Ook de rondingen komen goed overeen met de rondingen van het apparaat.

De beide bakjes bevatten tevens magneten die zijn afgesteld op de magneten die in de wanden van het apparaat zijn verwerkt. Hierdoor zijn je aan beide zijkanten op twee posities vast te zetten.

Het enige waar ik een beetje moeite mee heb is het dienblad in de set. Het past wel heel mooi bij de machine, maar het plastic is redelijk glad. Het was een stuk functioneler geweest wanneer deze aan de binnenkant een non-slip behandeling zou hebben gehad.

Het Geheel

Wanneer je de bakjes aan je Nespresso U klikt, merk je dat het uiterlijk van de compacte machine in één klap veranderd. De machine lijkt ineens volwassen te zijn geworden. Zeker wanneer je het waterreservoir aan de zijkant hebt geplaatst en aan de andere kant nog een Aerroccino 3 hebt staan (onze volgende Nespresso review) zoals in ons geval. Ja, dat is even wennen.

Zoals je ook ziet, hebben we traditionele lepeltjes in de organizer gezet, maar eerlijk is eerlijk, dat smoelt niet echt. Zoals de productfoto van Nespresso zelf al laat zien, is het mooier met de roerstaafjes die Nespresso zelf heeft ontworpen. Of natuurlijk voor de Nespresso suikerzakjes. Wat wel handig is, is dat je het middenstuk goed kunt gebruiken om je Pixie Espressokopjes op te bewaren. Ze blijven zo stofvrij en je hebt amper het risico dat je van jouw machine afvallen. Ideaal!

Conclusie

De Nespresso U is een heerlijk apparaat en ook nog eens compact. Wil je het geheel meer body geven en bovendien je capsules dicht bij je apparaat bewaren, dan is de u Collection een must-have uitbereiding voor de machine. Ook leuk is dat de set het modulaire karakter van de machine accentueert. Je kunt het geheel hierdoor inrichten zoals dit het beste in jouw keuken past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Accentueert het modulaire design
  • Je machine krijgt echt body
  • Handig om je favoriete cupjes in de buurt te houden
  • Handig om ook andere spullen rondom je machine op te bergen

THE BAD

  • Het dienblad is niet non-slip
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram