Review: Nespresso U

Wanneer het om een ‘makkelijke, maar smakelijke’ espresso gaat, is Nespresso zonder twijfel één van de beste producten die je kunt kopen. Onlangs kwam Nespresso met de nieuwe Nespresso U machine. Een machine die Nespresso kwaliteit tegen een lage prijs moet zetten. Zou dit lukken?

Unboxing

De Nespresso U is één van de kleinere koffiezetters die je in de Nespresso catalogus tegen zult komen. Toch is de doos van de Nespresso U best fors. Het apparaat zit er namelijk volledig geassembleerd in. Met andere woorden, doorspoelen en drinken maar!

Naast de Nespresso U vinden we natuurlijk ook een luxe map met uitleg over de Nespresso smaken en een handleiding. Als welkomst bevat de doos ook een palet met 1 cupje van alle 16 basissmaken die Nespresso te bieden heeft. Op de 2012 Special Edition na dan. Daar lees je later meer over.

Modulair Design

Bij de Nespresso U draait alles om modulair design. En magneten. Het lekbakje voor zit namelijk met een magneet vast. Wil je deze niet gebruiken omdat je een grotere beker onder de U wilt plaatsen, dan klik je de lekbak op één van de magneten aan de zijkant van de U vast.

Ook het 0,8 liter waterreservoir zit met magneten vast en is naar eigen inzicht te plaatsen. Hij rust namelijk op een scharnier dat 180 graden kan draaien. Is jouw keukenblad dus niet zo heel diep, kun je op deze manier veel plaats besparen.

Een ander element waarbij het modulaire ontwerp terug komt, zijn de opvangbak voor de cupjes en de lekbak eronder. Deze twee zitten boven elkaar, aan de voorkant van de machine. Wanneer het voorste lekbakje is weggetrokken, zie je een klein handvat waarmee je beiden in eens naar buiten kunt schuiven.

Tot slot is er ook nog nagedacht over de stroomkabel. Het teveel is namelijk in de behuizing van de Nespresso U weg te werken waardoor je geen rommelige kabels hebt slingeren.

De Nespresso U meet 11,5 x 25,1 x 36,9 CM.

Bedieningsgemak

De Nespresso U laat je niet veel instellen, maar dat maakt de machine ook weer snel en simpel. Wanneer je het klepje voor de cupjes opent, start de machine met verwarmen. Standaard begint de Espresso-tiptoets dan te knipperen. Wil je liever een Lungo of een Ristretto, dan is dit het moment om één van de twee andere knoppen aan te tikken. Schuif je het klepje dicht, dan begint de Nespresso U de koffie te schenken zodra hij op temperatuur is. Overigens kun je de hoeveelheden water die deze functies gebruiken zelf bijstellen.

Zoals gezegd, vallen de cupjes automatisch in het reservoir onderin en lekken ze daar rustig uit. Wanneer het bakje vol zit, zal de Nespresso U dit keurig aangeven. Net als wanneer het waterpeil te laag is om nog een koppie Nespresso te kunnen zetten.

Kwaliteit

Wat opvalt bij het uitschenken, is hoe schoon de Nespresso U schenkt. In tegenstelling tot andere apparaten die ik test, zie ik nauwelijks koffiespetters om het apparaat heen. Na het uitschenken druipt hij nauwelijks na. Na ruim twee weken testen zie ik kringen van opgedroogde druppels in het voorste lekbakje, maar geen plasje koffie o.i.d. Wat betreft schoonmaken is de Nespresso U dus een ideale machine.

Conclusie

Met de Nespresso U zet een prachtige, schone espresso machine neer. Het modulaire design zorgt ervoor dat de U ook in een krapbehuisde situatie toch gewoon een plekje kan krijgen. Veel creatieve mogelijkheden krijg je niet, maar daar staat een lage prijs en een goede gebruikservaring tegenover. Kijk ik naar de smaak, dan kan ik alleen maar zeggen: “Typisch Nespresso”.

Beschikbaarheid

De Nespresso U van is in vier varianten verkrijgbaar. Wij hebben de zwarte U Pure Black getest en deze is ook als U Pure Orange verkrijgbaar. Met een iets andere tuit zijn de grijze U Pure Gray en de witte U Pure White verkrijgbaar. Alle varianten van deze machine kosten €139.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Werkt zeer schoon
  • Extreem makkelijk te bedienen
  • Goed over de lekbakjes nagedacht
  • Waterreservoir ook aan de zijkant te plaatsen

THE BAD

  • Geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events