Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Nespresso Espresso Gifting Kit

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Perfect polijstwerk
  • Dikke verflaag
  • Goede, isolerende wand

THE BAD

  • Bevat niet de bijpassende RVS roerstokjes die wel bij de losse kopjes zitten

Afgelopen week schreven we er al even over, de nieuwe Pixie Gifting Kits van Nespresso. Voor deze review, mochten wij de Pixie Espresso Kit van Nespresso in ontvangst nemen.

Unboxing

De nieuwe kopjes van de Pixie Espresso Kit zitten verpakt in een mooie, kartonnen koker. Ook het binnenwerk van de koker zit goed in elkaar zodat de kopjes tijdens transport niet kunnen beschadigen. Hieronder zie je het creatieve vouwwerk dat hieraan vooraf is gegaan.

De Kopjes

De kopjes in de Pixie Espresso Kit zijn dubbelwandig en gemaakt van RVS. De buitenkant van de kopjes is geverfd in de kleuren van de Nespresso cupjes Decaffeinato, Ristretto, Arpeggio en Volluto. Wil je graag één van de andere Nespresso kleuren, dan zijn deze los te koop.

Terwijl de buitenkant van de kopjes van een verflaag is voorzien, is de binnenkant volledig gepolijst. Het voordeel hiervan is dat ze niet alleen gemakkelijk schoon te maken zijn, maar dat ze ook de verflaag van de andere kopjes niet beschadigen wanneer je ze stapelt.

Natuurlijk loop je bij het stapelen van dit soort kopjes het risico dat je slijtagesporen gaat zien. Nu hebben we hier tijdens een film twee kopjes steeds gestapeld en weer van elkaar getrokken. Laten we zeggen dat het vaak genoeg is voor een maandje of twee dagelijks gebruik. We konden geen slijtagesporten zien. De verf is dus dik genoeg en de binnenkant is glad genoeg.

Het RVS dat Nespresso gebruikt, is ook lekker dik waardoor je weinig risico loopt op deuken. Ieder kopje weegt maarliefst 67 gram.

Het Gevoel

Belangrijk bij koffiekopjes, is het gevoel. De dubbele wand houdt de kopjes aan de buitenkant heerlijk koel terwijl de espresso zelf lekker lang warm blijft. Langer zelfs dan bij mijn aardewerk kopjes.

Conclusie

Hoewel de geen keuze hebt in kleur, bevat de Espresso Gifting Kit wel een erg leuke selectie kopjes. De dubbele wand en het RVS doen goed hun werk en om eerlijk te zijn, zien ze er beter uit dan op de foto’s die we van Nespresso kregen.

Beschikbaarheid

De Gifting Kits zijn verkrijgbaar via de Nespresso website en de Nespresso boetiekjes. De Espresso Kit kost €38 en de Lungo Kit kost €45. De normale prijs voor vier (2×2) espresso kopjes is €42 en de normale prijs voor vier (2×2) lungo kopjes is €48.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.