Skylanders Arena Tour te Groot Succes?

Terwijl een groot deel van de redactie van GadgetGear is neergestreken op de Firstlook, begaf ik me vanmorgen richting Almere. Daar organiseerde Activision namelijk de Skylanders Arena Fantour ter ere van het aangekondigde Skylanders Giants.

Toen ik ’s morgens arriveerde op het Esplanade Plein, zag het er allemaal wel heel somber uit. Het regende, met als gevolg dat de consoles niet werden aangezet. Activision wilde voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Begrijpelijk, maar ouders die met hun kroost een uurtje of twee in de auto hadden gezeten, hadden daar natuurlijk geen boodschap aan. Zelfs een goedgevulde goodiebag als alternatief wilde er niet in.

Een uurtje later werd het beter. Sterker nog, tegen 12:00 brak zelfs het zonnetje door. Dat was maar goed ook, want de rij met gezinnen die naar Almere gekomen waren werd almaar groter. Het is duidelijk, Skylanders is hot! Hoewel Skylanders echt een kindergame is, is het geen game om te negeren. Met de vrolijke beeldjes die de hoofdrol spelen, is het namelijk de meest gadgetwaardige game die Activision in het assortiment heeft.

Hoewel de arena erg klein was, waren er volop activiteiten. Naast wedstrijden tussen kinderen op het grote scherm, was het ook mogelijk om een foto voor een green screen te maken. Kinderen gingen dan met hun favoriete Skylander op de foto. Één van de promotie meisjes had trouwens ook een favoriet. Spyro 🙂

Daarnaast waren er een drietal consoles om de nieuwe Skylanders Giants op te spelen, de mogelijkheid voor kinderen om geschminkt te worden en werden er de nodige goodies uitgedeeld. Voor ouders was het stressen en dringen, maar voor de kinderen was het duidelijk één groot feest.

Update – Inmiddels stromen de reacties op dit bericht binnen en ook op Twitter (zie onder) lezen we een hoop onvrede over het evenement in Almere. Op de foto’s die we zien, zijn de rijen nog veel langer dan toen ik uit Almere vertrok. Daarmee lijkt dit een voorbeeld van hoe het succes om kan slaan in teleurstelling voor de fans die niet aan de beurt zijn gekomen. Het is duidelijk dat de capaciteit ruimschoots onvoldoende is geweest. De vraag is natuurlijk of Activision dit heeft kunnen voorzien gezien Nederland een relatief klein land is. Zo hoorde ik van een andere wachtende dat de Fan Tour die vorig jaar in Rotterdam werd georganiseerd, juist helemaal niet druk was. Lastig…

Update – Activision heeft een reactie op de dag gegeven.

71 reacties

 1. Vandaag ook met mijn zoon die een zeer grote fan is van de skylanders van Heerlen naar Almere gegaan.
  Na een autorit van 2,5 uur kwamen in een zonnig Almere.
  Er stond een flinke rij voor de arena we zijn dan ook maar vlug achteraan gaan staan.
  Na 5 kwatier waren op de helft en ik ben eens gaan kijken wat er allemaal te doen was.
  Tot mijn verbazing was er maar een kleine arena.
  Geen 12 schermen die op de site vermeld stond
  Geen gratis skylanders verrassing
  Geen ontmoeting met de skylanders alleen een grote pop aan de ingang.
  Geen speltorens.
  Het enige wat we nog mee gekregen hebben is een tekenblad, armbandje en wat stikkers.
  Ik had veel meer verwacht, op de site wordt een filmpje getoond wat veel meer laat zien wat er te doen zou zijn geweest.
  We zijn diep teleurgesteld.
  5 uur autorit met 5 kwatier in een rij staan voor niets.

 2. Net als Leon kwamen ook wij met grote verwachtingen vanuit oost NL naar Almere. Zoon is fan, dus papa mee. Wat een desillusie. Zoon in tranen, want van wat er allemaal beloofd was, ontbrak er nogal wat. En de arena was een soort voor caravan met voortent. Daarin een bosje chagrijnige bijverdienstudenten die de kidsa ook nog eens afsnauwden!

  En bedankt!

 3. Op tv groots aangekondigd kom je na 2 uur rijden op een plein waar een open arena staat van 10 bij 10 en een gigantische rij! Wat een teleurstelling:-( je kon daar naar binnen kijken en daar werd je ook niet vrolijk van. Het eerste uur kreeg je nog wat mee maar daarna zagen wij iedereen weer met lege handen naar buiten lopen. Wij zijn toch maar naar 3 kwartier uit de rij gestapt en naar de bioscoop geweest maar toch kon dat de teleurstelling van mijn zoon niet overtreffen. Echt een teleurstelling:-( en in de rij te horen velen met ons!!

 4. Vorig jaar in Rotterdam was het veel leuker.
  Lang wachten is tot daar aan toe, maar er was niets te doen in de arena.
  We hebben het een leuke dag gevonden, maar dat kwam niet door dit evenement.

 5. Het was een drama. Lange rij. Niets meer te winnen of krijgen. En dan kom je vanuit Kampen. De beide jongens waren erg teleurgesteld en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Almere is sowieso een niets zeggende plaats, het was een kale bende. Jammer. De beelden waren gehavend, zag er niet uit. Totale desceptie. De voorpret was nog het leukste.

 6. Enorm jammer … klein drama voor de 3 jongens. Wat een mooie beelden op de televisie, wat een voorpret. En dan in Almere … heb er geen andere woorden voor dan Bedrog ! Geen goodiebag … ruimte veel te klein … Geen goed woord voor. Enorm jammer

 7. Wij ook vanuit Gronigen vol verwachting met twee jongens van 8 jaar naar de tour. Wat een aanfluiting zeg…je kon nergens bij…met moeite een stickervel gekregen…komen we bij een vrachtauto worden er t shirts uitgedeeld zijn wij aan de beurt word er door de leiding geroepen dat is niet voor jullie!De jongens weer teleurgesteld!En een goodybag…echt niet hoor!We zijn met twee verdrietige jongens die zich heel wat van deze dag voorgesteld hadden…ook door de tv reclame! weer teruggereden naar Groningen!

 8. Eerst even een reactie op de reactie van marjon
  Dat dit niet goed was geregeld heeft niets met Almere te maken dome opmerking
  Maar de skylanders tour was een grote mislukking
  Kinderen kregen niets
  en mochten niets werden afgesnauwd of er werd niets gezegt
  Heel triest slechte organisatie waar kan ik een klacht indienen

 9. Waardeloos, uit Velp met goede moed naar het evenement. Oh, wat een rij! Zal wel kaartjes halen zijn en dan in dat grote gebouw ernaast met de balonnen naar het evenement. Wat, dat is geen kaartjeskiosk? Dat is het? Ongelooflijk. Drie uur wachttijd. Gelukkig kon ik mijn zoontje “omkopen” met een echte skylander……

 10. Zaterdag met 3 kleine, maar zeer grote fans ook een lange autorit naar Almere gemaakt. Vol spanning en verwachting, alsof Sinterklaas kwam. Gelukkig waren we redelijk op tijd, maar wat een teleurstelling. Sluit mij volledig aan bij alle negatieve reacties! Kids waren wel blij met hun armandje en sticker. Ze niet geschminkt, geen tasje, geen spel gespeeld. Etentje bij Mc Donalds heeft na afloop veel goed gemaakt.

 11. dat er in dit artikel gepraat word over te groot suc6
  zelf ook met verdrietige kinderen naar huis na 1,5 uu rijden heen.
  zoals er al gezegt werd de voorpret heel groot de teleurstelling des te groter wat een flop en dat is heel net verwoord van wat ik er van denk. bedankt skylanders tour voor deze bijzondere ervaring zal em niet snel vergeten

 12. Wat een aanfluiting. We hadden er zo veel zin in als echte fans. Het is veel te klein en de rij was enorm. Er was niks omheen en die kleine arena….. Balen. Dit was een grote teleurstelling!!!

 13. Voel me erg bedrogen betreffende de skylander arena tour.
  Op tv zag t er super uit, zoontje helemaal euforisch
  Dat we er heen gingen. Twee uur in de auto. Kwamen we er aan…
  Een wel heeeel kleine arena waar er een quiz gehouden werd , een sminktafel en ze konden t spel spelen.. Tenminste… Als je het ervoor over had om minimaal drie uur in de rij te staan!!!
  Geen skylanders die rondliepen, geen merchandise , met moeite een stickervelletje kunnen bemachtigen. Kortom een grote teleurstelling en een kereltje die zich er zo op verheugd had helemaal teneergeslagen!
  Voel me bedrogen en genept en vind t een schande.

 14. Belachelijke vertoning. Dan hebben wij nog mazzel dat we in Almere wonen, ik zie hier mensen die twee uur in de auto hebben gezeten. Bij aankomst (ruim op tijd) al een rij van een meter of tweehonderd. Die rij liep naar een afgezet stukje van pak hem beet 50 m2. Met daarin, een hoop chagarijnige medewerkers, voor zover ik kon zien drie consoles, en een greenscreen. Geen rondlopende skylanders, geen shirts of andere merchandise. Een presentator die er met de beste wil van de wereld nog iets van probeerde te maken, maar de reacties om ons heen waren niet van de lucht. Een hoop teleurgestelde kinderen en boze ouders. Hele grote gemiste kans, dit.

 15. Wat moet ik er nog van zeggen. Sluit me volledig aan bij mijn voorgangers. De enige die vandaag plezier had is de eigenaar van de speelgoedwinkel. Veel ouders die wat van Skylanders kochten om de dag nog enigszins goed te maken. Wat een deceptie 🙁

 16. Sluit me helemaal aan bij mijn voorgangers; wat een teleurstelling !!! Het is ook gewoonweg niet te begrijpen van de organisator; wat een gemiste kans. Heel veel mensen hebben de (nutteloze) rij verlaten om dan maar een actiefiguurtje bij de speelgoedwinkel ernaast te kopen die vervolgens uitverkocht bleek te zijn. Als je zoiets organiseerd en er op landelijke tv aandacht aangeeft dan kan je toch niet volstaan met een tentje aan een caravan ?! En een goede merch stand had goud geld verdient! Stom!

 17. Mijn zoon net als vele andere kinderen een groot fan van Skylanders arena. hij is wagen ziek dus we moesten met de trein. 3 uur. Omdat het lang rijden was een hotel geboekt zodat hij het weekend zou krijgen waar hij zich op verheugd had. trein reed niet tussen weesp en almere dus toch de auto genomen. bij aankomst in hotel kon hij niet wachten en toch maar even gegaan. gelukkig was de rij weg maar hij was zo teleur gesteld geen goodie bag geen poppentjes te winnen. kind teleur gesteld en in tranen. met bandje en stickervel terug naar hotel en beloofd dat hij poppentjes thuis mag kopen. zondag toch even wezen kijken. rij tot hotel apollo. we zijn naar huis gegaan. hij heeft nog wel een tatoeage vel gekregen. ik zou ook wel willen weten waar ik een klacht in kan dienen. zoveel van verwacht. leuk weekend gepland incl. hotel geboekt kind toch in tranen. erg jammer.

 18. Zondag, 7-10, vanuit Den Haag naar Almere gereden met 3 kids. Eenmaal aangekomen, rond 12.00 uur, snel aangesloten in de rij. 1,5 uur later uit de rij gestapt. Bleken 2 volwassen mensen zich niet in te kunnen houden en gezellig met elkaar op de vuist te moeten gaan. En dit in bijzijn van heel veel kinderen. Verder was het een hele grote teleurstelling. Arena stelde helemaal niets voor en wat er beloofd was…….in geen velden en wegen te bekenen. Activision, schaam je om zoiets te propaganderen. Doe het goed of niet want geld moeten jullie genoeg hebben na he succes van skylanders.

 19. Wij sluitens ons aan bij iedereen, inderdaad een vreselijk grote aanfluiting, Bram zag de rij staan en had geen zin om in zo’n lange rij te gaan staan voor een paar minuten spelen.er zijn 2 partijen erg gelukkig gewirden van dit “feest ” en dat zijn de speelgoedwinkeliers en de beheerder van de parkeergarages, wat zullen die een goede zaken gedaan hebben.de organisatie had kunnen weten dat er veel mensen op af zouden komen als ze even nahadden gekeken hoe populair het spel is.

 20. Klopt allemaal.
  We zijn er 6-10 geweest en het was een grote teleurstelling voor de jongens.Helemaal geen t-shirts of petjes te koop.
  Erg jammer en dat voor 1,5 uur daar naar toe rijden.

 21. Wat een teleur stelling zeg. Onze zoon had zich er helemaal op verheugd. Maar brak in tranen uit, toen wij daar aankwamen. Heel slecht georganiseerd.

 22. Vandaag was het dan eindelijk zover! Mijn zoontje van bijna 6 was helemaal door het dolle heen na het al dagen aftellen voor het groots aangekondigde evenement van Skylanders! Naar aanleiding van de reclame op tv, hadden wij de tour vast gegoogled voor wat ‘voorpret’ en zo hee, dat zag er gaaf uit! … Haasten bij het ontbijt, om op tijd in de trein te zitten. Een reis van anderhalf uur, maar het zou het waard zijn! Eenmaal aangekomen op het Esplanadeplein, en het zien van de vreselijk lange rij voor die ienie-mini arena van Skylanders, zakte de moed zowel bij mij als mijn zoontje flink in de schoenen! Zo’n lange rij, waar absoluut geen schot in zat, daar begin je niet aan met zo’n kleine man… Met als resultaat een vreselijk verdrietig en teleurgesteld kind… Wat een fiasco! Activision, schaam je! Wij alleen hebben hier de console voor de Nintendo 3DS, en Xbox360 en uiteraard een vermogen aan die stinkpoppetjes staan, omdat mijn zoontje er helemaal wild van is, en met ons dat hele plein waarschijnlijk ook! Ik vind het ronduit schandalig dat hier zo’n reclame voor gemaakt is! De terugreis met de trein (die ons 30 euro heeft gekost) was ook echt geen succes met zo’n verdrietige jongen! Niks goodiebag! niks leuke foto met een Skylander! Van frustratie gingen mensen ruzie staan maken, en kinderen elkaar duwen… Ik heb er geen woorden voor!

 23. Kan me alleen maar bij alle voorgangers aansluiten! Wat een enorme aanfluiting. Hoe durven ze zoiets neer te zetten na zo’n grootste aankondiging via de tv reclames en het internet! De kids waren erg teleurgesteld. Hoop niet dat hier vanuit de gemeente geld in is gestoken!?!?

 24. Nou ik ook met 2 super fans en man afgereisd naar almere. 30 euro lichter aan treinkaartjes.maar ach de skylander tour is vet cool volgens mijn zoons van 9 en 6. We kwamen aan om 12:05 en zagen de rij daar werdt ik niet vrolijk van. Te belachelijk voor woorden hoop zeer teleurgesteldde kids en gefrustreerde ouders. Gelukkig hadden wij nog een verjaardag in almere dus was onze reis niet helemaal voor niets geweest. Mijn zoon van 9 was erg teleurgesteld en riep dat hij dat stomme spel toch niet meer hoeft nu! Dit is heel anders dan op de reclame mama……ja zeg dat wel we zijn 2 jr geleden op de pokemon dag geweest in walibi dat was geweldig! Daar hadden ze wel echt moeite gedaan en kregen alle kids een geweldige goodiebag hier werden we opgescheept met een kleutplaat en wat stickers ronduit schandalig jullie zouden je moeten schamen !!

 25. Wat een aanfluiting. Op tv zag het er zo leuk uit. Mijn zoon was er al weken vol van. En dan kom je daar, enorme rij. Dat opzich is niet zo erg mits je er wat leuks voor terug krijgt. En niets was minder waar. Geen beloofde activiteiten, maar een hele kleine ruimte waar amper iets te doen was. Ja, skylanders spelen, maar dat kan hij thuis ook. Hoeven we geen uur voor de auto te zitten en 1,5 uur voor in de rij te staan……
  Tot overmaat van ramp was mijn zoon ook nog eens getuige van een gevecht tussen personen die het nodig vonden om elkaar te lijf te gaan tussen al die kinderen. Nogal bloederig tafereel en een zoon en dochter die helemaal over hun toeren waren. Kortom als ik ergens een officiele klacht in kan dienen doe ik dat. En laat ze voortaan alsjeblieft alleen reclame maken op tv voor een nieuw spel, ipv een evenement te organiseren die nergens op slaat en een hele hoop kinderen en ouders teleur steld!

 26. Sluiten ons ook aan bij de vorigen. Wat een teleurstelling. Na 20 minuten in de rij was mijn zoon gelukkig al overtuigd dat het wel eens heel lang kon gaan duren. Uit de rij en naar de achterkant van die caravan gelopen. En daar hebben we de `merchandise` meteen gekregen waar we anders 3 uur voor hadden moeten wachten. Terug richting Rotterdam waar Bart Smit het had begrepen. 2 x 3 skylanders voor de helft van de prijs. Als we in die rij waren blijven wachten, of als er niet zo’n rij was geweest, waren we nooit bij Bart terecht gekomen, dus een geluk bij een ongeluk.!!!!

 27. Bij terugkomst bij de auto had de parkeerwacht zijn bonnetje (EUR 92,=) achtergelaten! Schippers-garage zat vol en na drie keer checken waren er écht geen gele stoepranden, betaaldparkeren-borden of parkeerverbodsborden (E1). Wel de parkeerwacht

  1. Wel een beetje naief als je uberhaupt denkt dat je ergens in het centrum van een stad anno nu, nog gratis kan parkeren…

 28. Beetje te over enthousiaste recencie, het was super flut….!!! en grote aanfluiting…!!!
  In ieder geval is mijn kind genezen van skylanders, dat is het positieve van ons bezoel..

 29. Hier ook geen positief iets te melden, dat je zo lang moet wachten dat is te begrijpen maar dat je wacht voor niets, dat is echt heel jammer. Op tv en op de site leek het echt heel erg leuk maar inderdaad, een mini hoekje waar je geschimkt kon worden, op de foto met een computer gegenereerde Skylander en een battle wat echt nergens op sloeg, dan wordt er gezegd de eerste die het antwoord weet, vaak genoeg zag ik een vinger overduidelijk als eerste omhoog gaan maar dat kindje werd niet gekozen.

  Het meest bizarre vond ik (en ook best aso van die ouders die niets zeiden tegen hun kind) je kon zo een “poster”, stickers en een armbandje krijgen, je zag kinderen met handen vol en soms ongeopende zakken met armbandjes lopen, zo uit de doos meegenomen. Sorry hoor, afgezien van het feit dat er dus blijkbaar niemand van de organisatie oplet vond ik het ook ronduit ASO dat die ouders dan niet zeggen, ga dat is terug leggen. Is het zo van gratis dus we pakken wat we pakken kunnen? Neem aan als er bijvoorbeeld een ongeopende doos dierenplaatjes bij Appie op de toonbank ligt dat je het ook niet ok vind als je kind dat dan even leuk meeneemt. Echt ASOCIAAL !!!

 30. Wat een aanfluiting!! Volgens tv en internet moest het iets geweldigs zijn. Maar het tegendeel bleek waar! Slechte organisatie… Uren in de wachtrij en een grote teleurstelling… Antwoord van de organisatie… Tja de beelden die u op tv en internet heeft gezien zijn in Frankrijk en Amerika en dit is Nederland mevrouw?! Domme opmerking!! Dus naar huis met twee verdrietige kindjes die hier zo naar uitgekeken hadden!! Ik vind dat de organisatie zich diep diep moet schamen!!

 31. Wat een aanfluiting!! Volgens tv en internet moest het iets geweldigs zijn. Maar het tegendeel bleek waar! Slechte organisatie… Uren in de wachtrij en een grote teleurstelling… Antwoord van de organisatie… Tja de beelden die u op tv en internet heeft gezien zijn in Frankrijk en Amerika en dit is Nederland mevrouw?! Domme opmerking!! Dus naar huis met twee verdrietige kindjes die hier zo naar uitgekeken hadden!! Ik vind dat de organisatie zich diep diep moet schamen!! Goodiebags of tentjes waar je tshirts of petjes kon kopen? Niet gezien!

 32. In 1 woord belachelijk!!!

  Een hele slechte organisatie en een gemeente die op jacht gaat naar foutparkeerders om er ook nog eens een slaatje uit te slaan.

  2x 1,5 uur rijden een een boete van 92 euro.

 33. Dagen van te voren verheugde mijn zoontje op HET evenement van het jaar. Aangekomen…. tranen!

  Is er een organisatie die men kan aanschrijven?? Kan het op de site van Skylanders On Tour niet vinden. Het is te gek voor woorden hoeveel geld ze uitgeven aan een reclame spotje en veel te weinig aan het evenement zelf. De organisatie zou toch moeten snappen dat dit mensen zou trekken vanuit heel Nederland als ik Belgie en Duitsland niet vergeet. Goedkoper kan gewoon niet en al die teleurgestelde gezichtjes van al die kinderen en niet te vergeten de ouders die naar hen gezichtjes moeten kijken.

 34. ik heb niet veel meer te melden dan hier boven ik hoop dat bijv. Radar er nog aandacht aan gaat besteden want dit is ronduit schandalig wat er hier gebeurt is

 35. Wat een teleurstellende zielige vertoning. Een groot Esplanade plein met een een “arena” van 10 bij 10 meter. De organisatie heeft duidelijk zijn huiswerk niet gedaan, anders was deze tour wel iets groter aangepakt.(kijk even naar de verkoopcijifers)
  Verder alle beloofde goodies, niets daarvan. Het lijkt meer op een verkapte reclamestunt om de nieuwe Giants te promoten, echter geen rekeninghoudend met de kinderen die zeer teleurgesteld weer huiswaarts keerde.
  Ook geen promotiemateriaal zoals t-shirts en petjes, commercieel ????
  Amateurs.

 36. Wat een flutzooi! Een arena zo groot als mjn achtertuin en kinderen die zwaar teleurgesteld waren. Bij ons komt er geen Schijtlander meer in!

 37. Ik was er met me zoon en neefje en opa en oma,op tv groots gebracht op de site leek dot ook,reclame genoeg,verkoopcijfers liegen er niet om,je zou verwachten dat ze daar naar gekeken zouden hebben.ouders die voor gingen dringen 2 gefrustreerd vaders op de vuist,ik ben er tussen gesprongen me shirt geheel onder de spetters,ambulance politie kwamen 15 minuten later. Had zo leuk kunnen zijn een ruil beurs ,vrrkleden skylanders,standjess waar je info over jouw favorite skylander kan krijgen en op ze moest ,,3 arena,s ,

 38. Wat ben ik blij dat mijn kinderen toch niet gegaan zijn… die hebben lekker buiten gespeeld, het was immers prima weer.
  Als het van de week weer regent dan gaat de PS3 met de Skylanders weer aan hoor.
  Sterkte voor alle kids die met hun ouders voor niets naar Almere zijn gegaan. De teleurstelling is enorm groot, dat is duidelijk. Voor iedereen een gemiste kans, behalve voor parkeerbeheer Almere dan.

 39. Mijn zoontje is 5 en is super fan van skylanders, dus wij dachten als verrassing hier heen te gaan. We kwamen daar smiddags aan nou er stond een rij waar je u tegen zei. Toen zijn we naar voren gelopen om tekijken wat er allemaal georganiseerd werd. En wat een terleurstelling was dat de arena was 10m bij 10m en de dingen die ze zeiden wat er zou zijn waren er niet. Mijn zoon was erg terleurgesteld en wij ook. Vind dit echt een organisatie van niks. Het werd helemaal gepromoot op tv enz en vind dit schandalig en vooral voor de kids die zich er helemaal op deze dag verheugde. Is de laatste keer dat we ons zo laten inpalmen door zon stunt

 40. Wat een beschamende vertoning. Dat een bedrijf als Activision zo met hun klanten omgaat is een schande. Wij zijn na lang wachten wel in de ‘Arena’ geweest, waar je weer in de rij kon staan voor een foto maken of schminken. Heel erg sneu voor kinderen die hier dagen lang naar toe hebben geleefd, zoals onze zoon van 5 jaar. Een totale ontkenning van de doelgroep van deze game.
  Activision, schaam u.

 41. Wat een teleurstelling! Anderhalf uur in de rij voordat je eindelijk naar binnen mag. Daar vervolgens weer in de rij voor de foto waardoor de kleine ruimte eigenlijk vol staat met wachtende mensen. Schminken? Er zat 1 meisje aan een tafeltje die er zeker 10 minuten over deed om iemand te schminken.. er waren honderden kinderen…. De ruimte was veel te klein, gevaarlijke situaties ontstonden door ouders met korte lontjes. Er was geen beveiliging, niets was afgezet met linten waardoor mensen konden voordringen waardoor er mensen ruzie kregen. Het personeel kwam niet boven de 25 jaar uit en had daardoor totaal geen overwicht en de dame die de leiding had was Engelse.. Kortom; chaos, teleurgestelde kinderen en een evenement wat abrupt eindigde doordat er twee vaders met elkaar op de vuist gingen wat een bloedbad opleverde waardoor mijn kinderen voorlopig wel even klaar zijn met dit soort evenementen. Ga jij maar uitleggen aan kinderen waarom ouders elkaar tot moes slaan bij iets wat toch vooral gezellig moet zijn. Totaal onverantwoord. Groot succes? Groot fiasco!

 42. Inderdaad grote teleurstelling die Skylanders tour. Na ruim twee en een half uur in de rij eindelijk naar binnen en dan vrij snel weer naar buiten. En dan binnen eigenlijk niets te doen, behalve weer in de rij staan voor een foto of sminken (1 iemand was aan het sminken). Niets goodybag. Zoontje zwaar teleurgesteld. En dan beloof je bij Intertoys een Skylander te halen voor de teleurstelling, blijk je niet de enige te zijn en zijn alle skylanders inmiddels uitverkocht.
  En dan ook nog vechtende vaders voor je in de rij. Tot bloedends toe. Politie en ambulance werden er zelfs bijgehaald. Kinderen totaal van slag.

 43. Wij waren er gisteren om 10.45 uur. Nummer 5 in de rij 😉
  Kinderen hebben een geweldige ochtend gehad. Vrolijk personeel, korte wachttijden en goede sfeer. Bij weggaan rond 13.00 uur inderdaad een lange rij. Time management is helaas in Nederland nodig als ik bovenstaande reacties lees.

 44. Slecht. slecht. slecht. Te veel aandacht voor zo’n klein evenement. Wat een tegenvaller van Skylanders! Ik hoop dat ze uiteindelijk mss met nog iets goeds komen om alle kinderen die daar zo lang hebben moeten wachten op eigenlijk niets (slechts 1 foto) en vaak ook nog een heel eind hebben moeten rijden, tegemoet te komen!

 45. Nou sluit mij aan bij de overige. niet wat de trailer belooft. sminken kan ik beter en geen goodybag. Je hebt hier te maken met kinderen. en daar rij je 1 1/2 uur voor

 46. @Fred. Fijn te weten dat er nog iemand is die geweldig is in time-management (dit was sarcastisch bedoeld). Wij waren er ongeveer 5 minuten later en we hebben een uur moeten wachten. Lastig ding dat time-management ( wederom sarcasme). Ben wel blij dat jouw kinderen veel plezier gehad hebben (absoluut GEEN sarcasme) maar die van mij waren ontzettend teleurgesteld.

 47. Hoezo een zak met verrassingen?
  Twee uur in de rij voor een velletje stickers en een armbandje. Dit was ronduit schandalig. Er was totaal niks te doen voor de kinderen (behalve in de rij staan dan). Een springkussen heeft meer te bieden. Wat een schandelijke misleidende reclame. Mijn zoontje en vriendjes hebben zich wekenlang opgeladen voor dit evenement. En wat een teleurstelling moesten ze gisteren verwerken. Het was gewoon te zielig voor woorden. En wat denk je van de lange autoritten met de huidige benzine prijzen. Eén dikke …. voor de organisatie!!

  Omroep Flevoland mag zich wel eens beter verdiepen over een evenement. Is als een groot succes betiteld. Volgende keer ook maar eens de bezoekers interviewen, denk je ook niet? Nu heb ik het idee dat het artikel niet helemaal objectief is geschreven en gepubliceerd.

 48. Ik vind het gewoon schandalig er word ergens een vergelijking met six flags gemaakt.
  ik vind die vergelijking niet kloppen als je daar na twee uur wachten in de rij heb gestaan krijg je wat je verwacht en niet een presentator die constant vraagt om iedereen die binnen is naar buiten te gaan!!
  daar heb je geen twee uur voor in de rij gestaan.
  ik hoop dat we met zijn allen nog ergens kunnen klage want dit mag niet meer gebeuren.

 49. Te groot success???? Dit was echt een enorme flop. Met drie kinderen anderhalf uur in de auto gezeten voor niets. Indien Nederland volgens Activision en Nickelodeon te klein is om iets fatsoenlijks neer te zetten, maak er dan niet zo’n ophef over op tv. Plein was groot genoeg om iets meer tentjes neer te zetten om te gamen, schmincken en zelf om poppetjes te verkopen. Dan konden mensen in ieder geval een beetje rondlopen, i.p.v. uren in de rij te staan. Op z’n minst hadden de speelgoedwinkels geinformeerd kunnen zijn, zodat deze extra voorraad aan Skylander poppetjes hadden kunnen inslaan.

 50. Ik kan het kort houden, alles is nl. al gezegd wanneer ik naar de posts kijk. Maar ook wij hebben het resultaat van de vechtpartij mogen aanschouwen, en ik wil graag nogmaals benadrukken dat zoiets echt niet zonder security kan. Behalve de fysieke verwondingen die deze man heeft opgelopen, is er onherstelbare schade aangericht bij zijn kind(eren)zonder te bagatelliseren wat het met de overige omstanders heeft gedaan. WAT EEN AMATEURISTOCH ZOOITJE!

 51. Sluit me compleet aan, wat een aanfluiting. De organisatie bereiken kan je vergeten, dat we met z’n Allen straks die skylanders kopen blijft.
  Almere niks mis mee, mooie bioscoop dus lekker daar naar toe

 52. Ondanks de te grote toeloop op het Esplenadeplein in Almere, waren we na drie kwartier de 300 meter in de Giants Tour Arena gekomen. Mijn zoon en zijn drie vrienden hebben zich kostelijk geamuseerd in de volgende wachtrij (!) voor de foto. Deze fanfotoactie was erg goed opgezet en voorbereid. Ondanks de verhoogde werkdruk zorgde het promotieteam telkens voor een perfecte foto mét de keuze uit alle skylanders van het stickervel als achtergrond. TOP! De spreekstalmeester bij de enquete/battle deed werkelijk zijn best om enthousiast te blijven in deze onafzienbare stroom van fans (en ouders). De dames van de schmink waren onverstoorbaar en schijnbaar onvermoeid aan het werk en het team aan de goodietafel bleef professioneel uitdelen en vriendelijk! Er zullen vast wel punten zijn voor de evaluatie van dit evenement wat overvallen werd door de massale belangstelling. Niet zo gek met de gerichte reclame in kindermedia.
  Het promotieteam wist zelfs om te gaan met een gewonde man die zondag door de politie werd begeleid naar het naast gelegen paviljoen.
  Complimenten voor de focus van het promotieteam, zij zullen zeker aandachtspunten kunnen geven voor support en voorbereidingen voor het volgende evenement.

 53. zoals iedereen hier kan ik er ook niets positief over zeggen !!!!!! Met z n alle bij radar een klacht neerleggen.

 54. Een leuke poging van Joris om eea om te buigen naar iets positiefs maar helaas, aan de basis liep de boel al stuk en dan is er geen houden meer aan. Je moet niet proberen de zaak te vergoelijken want dan doe je jezelf en andere ouders/kinderen tekort. We zijn hier onder vals voorwendselen heen ‘gelokt’ door de overdaad aan reclames op TV en de website. Hierin zie je een veel grotere arena met genoeg ruimte, blije mensen en volle tasjes. En waar waren de giants daar komen we toch voor. Nee, mijn kind kan zich niet zo lang groot houden in een rij voor een foto en vertrappeld worden voor het ‘podium’ was ook geen optie ….in de rij voor een plastic tasje met een stickervel…waar was de ruimte waar de ouders lekker konden uitrusten/zitten, de grote schermen, kom het spel uitproberen op een van de vele gameconsoles, maak kennis met de giants, spektakel…daar hebben ze mee geschermd! ik denk dat er een aantal zaken fout zijn ingeschat. Het lijkt erop dat wij gewoon de pech hadden de laatste van de European Tour (uhum) te zijn….materiaal kapot weg op…op hun tandvlees hebben ze zich door het laatste weekend heen geworsteld maar ze hadden de boel beter kunnen aflasten. Was beter geweest voor alle partijen…..Ben benieuwd of de Sint nog wel met de Giants komt afzetten.
  Het promoteam wat van Joris ook nog een veer krijgt….wellicht waren er op zondag ander jongens/meiden maar zaterdag was het een grote puinhoop. Natuurlijk kwam dat ook omdat we lang moesten wachten i.v.m het weer (oktober in NL…en dan een buitenevenement organiseren zonder fatsoenlijk afdak voor het elektra….dan neem je idd een gok). Helaas was toch echt niet iedereen geschikt voor de taak en inhoudelijke vragen, ik moet het antwoord nog krijgen.
  Kortom, het ging al mis voor het begonnen was en dat was het begin van het einde.

 55. Ik kan Maayke niet meer dan gelijk geven in bovenstaande, en er alleen nog wel even de vermelding bij maken dat het op zondag net zo was als de ervaring zoals deze op de zaterdag is geweest.
  En dan nog is er gesproken over een goodiebag voor de kids !? geweldig als je kind moet horen van kennisen dat die iets hebben gekregen maar dat was al naar een half uur niet meer voorradig. al met al valse voorwenselen gewekt bij erg blije kinderen die nu dan toch echt een keer kennis zouden kunnen maken met de giants, alleen kwam er aan die vrolijke gezichtjes snel een einde toen we eenmaal in de rij stonden in Almere en na 2 uur eindelijk eens het kippenhokje wat men Arena durft te noemen konden betreden. want ook hier wederom aansluiten in een rij voor een foto een rij voor de smink (zat maar 1 iemand voor al de aanwezige kinderen) en idd op het podium roepen of de ouders de arena zouden kunnen verlaten ? ja vast ! 2 uur in de rij dan naar buiten ?
  persoonlijk ben ik van mening dat activision die waarvan ik denk de organisator te zijn van dit geheel eens moet gaan kijken hoe ze dit kunnen compenseren voor een hoop teleurgestelde kinderen !! een beetje organisatie laat zich naar mijn inziens niet in de kaart kijken na wat achteraf door veel bezoekers wordt afgeschilderd als een groot fiasko. en probeer maar eens een berichtje achter te laten via de site van activision ! nou dat gaat dus ook niet lukken. maak een meldpunt zou ik zeggen waar mensen zich kunnen melden en zorg voor wat vrolijke gezichtjes bij de kinderen die nu een grote teleurstelling hebben gehad in dit weekend. desnoods laat ieder die aanwezig was het polsbandje opsturen met naam en adres en stuur een echte leuke verassing hiermee kweek je vast een stuk goodwil, want nu denk ik dat met de feestdagen voor de deur er veel ouders zullen zijn die een vervelend nasmaakje hebben als ze in de speelgoedwinkel langs een schap met skylanders wandelen want eerlijk is eerlijk er wordt veel heel veel verdiend aan deze hype. van de jonge fans moet je het hebben vergeet dit niet en dan is een stukje waardering naar de kinderen toe vast alleen maar betere reclame. dit in vergelijking met een kippenhok waar je door de drukte ( denk aan de jongere kinderen) nergens bij kunt omdat het te druk is een kleurplaat meekrijgt ( staan er op het internet ook veel om te printen) een sticker velletje en een polsbandje ?? ja vast wel ! reclame maken en willen verkopen prima maar loze beloftes en slechte organisatie dat is niet echt een manier om de verkoop te bevorderen.
  Al het bovenstaande klaaggezang is dan ook niet alleen maar omdat de ouders lang hebben moeten reizen , en extraam lang in een rij hebben moeten staan maar bij deze papa en mama zeker om dat zelfs vandaag de kinderen hier nog laten merken dat ze een behoorlijke tegenvaller hebben gehad. mocht er ooit nog een keer een tour komen heeft men aan 1 stand voldoende de volgende keer want deze mond op mond reclame gaat er vast voor zorgen dat de mensen die al zouden willen gaan zich 2x bedenken.

  dit was even een vertaling van de onvrede die de kindergezichtjes als uitdrukking lieten zien.

 56. Wij zijn zondag gegaan de jongens hadden er enorm zin. Alletwee echte skylander fans. Alletwee bijna niet geslapen van de spanning….
  Na anderhalf uur rijden waren we er…. er stond een rij van honderden mensen. Toch eerst even naar voren gelopen om te kijken wat er precies allemaal te zien was… Wat viel het tegen… wat daar te zien was is hier boven allemaal al uitvoerig vermeld. Ik kan me ër alleen maar bij aansluiten. Radar help ons. Dit mag niet mogen zoveel reclame voor zo’n aanfluiting…

 57. Zaterdag om 11:30 vanuit Veldhoven met 3 kinderen, grote fans, naar Almere getogen. Na 1,5 uur rijden en kwamen we aan op het plein. Wat we zagen viel al tegen; een rij wachtenden van +/- 200meterlang voor een ‘event ‘ dat ong. 150m2 groot was. Vanwege de tv-reclames en internet reclames toch maar aangesloten in de hoop dat het minder teleurstellend zou zijn als dat we in eerste instantie zagen. Gelukkig konden de kinderen op het verder vrijwel lege plein rondrennen en spelen en bleven de ouders in de rij, dat beperkte het frustratie niveau. Een poging van de (slecht Nederlands en engels pratende) medewerkers om het opkomende gemor in de groeiende wachtrij te sussen met stickers en plaatjeskaarten hielp niet veel. Na 75 minuten merketen we dat er kinderen uit de rij verdwenen en ineens in de Arena opdopken; zij werden onder het toeziend oog van medewerkers gewoon door de raamgaten naar binnen getild. Toen ons okk duiedelijk werd dat de goodies op ware, het schmicken gestopt was, de game tijd werd beperkt en alleen de foto mogelijkheid overbleef zijn we hevig teleurgesteld de rij uitgespat en weer huiswaarts gekeerd, maar niet alvorens we in Zeewolde bij het Hans en Grietje pannekoekenrestaurant de dag van de jongens helemaal goed hebben gemaakt !

 58. Met drie kinderen onderweg vanuit Brabant naar het mega evenement Skylanders!! Volop voorpret in de 1u45m autorit. Eenmaal aangekomen even de juiste parkeergarage vinden en gaan!! ….best wel een lange rij….wachttijd paar uur…..even checken wat er te doen is met de kids terwijl vrouwlief plaatsje in rij bezet houdt. Superkleine arena met bijna niks te doen, consoles oude spel wat ieder aanwezige kind daar al kent en dmv van een “quiz” ( ikke ikke ikke door tientallen tegelijk)een minikansje om Giants eventjes te spelen. Lange rij voor foto en schminken. Door de open raamgaten van de arena dit 15 min. gadegeslagen en af en toe checken of vrouwlief al wat dichterbij kwam….niet dus. No fucking way dat ik met drie kinderen een lange rit maak om dit mee te maken, hoppa, de kids door raamgat naar binnen en gaan met die banaan! Kids lekker gang laten gaan en zelf even de rijtjes voor foto en schminken bezet houden. Resultaat: baggerevenement wat ons betreft gered door een keertje wat brutaler te zijn dan anders maar deze keer kon dat echt niet anders en de kinderen hebben zo een leuke middag gehad! Maar dit sloeg werkelijk waar nergens op wat we daar hebben meegemaakt.

 59. Ook wij waren afgelopen zondag getuige van het Skylanders evenement in Almere. Wij kwamen uit Noord-Brabant met een 3 uur durende trein-en busreis! Mijn kinderen van 7 en 10 jaar dolenthousiast over wat hen te wachten stond. Rond 13.00 uur aangekomen op het Esplanadeplein was er al grote teleurstelling op de gezichten van mij en mijn kinderen te zien.Is dat de Arena waar zoveel reclame voor werd gemaakt via de media? Een omheind stukje met heel veel kinderen erin .Deed heel rommelig aan. Ik had na het aanschouwen van de lange rij mensen al geen zin meer. Maar ja, mijn zoontjes wilden toch in de rij gaan staan. Schuifelen naar de Arena en mopperende mensen aanhoren duurde ruim twee uur. Eenmaal binnen moest je wederom in de rij gaan staan voor de foto, schmink en game. Oudste zoon diep teleurgesteld, omdat hij niet aan de beurt kwam om het goede antwoord te geven.Hij wilde ook het nieuwe spel kunnen spelen. Er werd een quiz gedaan en er werden telkens 4 kinderen gekozen die het goede antwoord gaven op vragen. Heel veel kinderen staken vingertjes op, maar kwamen nooit aan de beurt! Wat een flutevenement voor zo’n groot bedrijf. Activision moet zich diep schamen! Dit is wel zo slecht aangepakt. De doelgroep zijn kinderen, zorg er dan voor dat zij een superdag hebben, maar dit slaat werkelijk nergens op. Er was maar 1 dame voor de schmink op honderden kinderen! De Arena was veel te klein. Ze hadden beter het Ahoy kunnen afhuren en het veel groter moeten opzetten. Maar het mag natuurlijk niet teveel kosten, alleen maar winst maken willen ze. Geen stuk Skylander speelgoed, geen tas met Skylander dingen. Zoveel moeite doen voor een vel stickers, armbandje en kleurtekening. Om 17.00 uur met doodvermoeide benen weer naar het station lopen en 3 uur in de bus en trein zitten. We waren blij om weer thuis te zijn. Dit eens, maar nooit meer!

 60. Ik heb onderstaande mail naar Nickelodeon gestuurd omdat ik ergens gelezen had, toen ik zocht naar een email adres voor mijn klacht, dat activision dit samen met nickelodeon had georganiseerd.

  Goedemiddag,

  Wij zijn op 7 oktober naar de Skylanders Tour geweest in Almere. We hebben hiervoor 1,5 uur gereden. We komen daar en het is een belachelijke situatie.

  Voor/achter de stand stond een rij van ongeveer 3 uur. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er 300 ouders en kinderen stonden te wachten. Mijn zus wilde in de rij staan wachten maar ik vond het een beetje raar uitzien. De rij is naar achteren dan trap op en dan naar rechts. Ik ben naar het afgezette skylander gebeuren gelopen en toen hoorde ik een moeder zeggen “Sorry schat ik kan er ook niets aan doen dit is het”….ik zei “dit is het??” Het afgezette terreintje van ongeveer 100 meter in het rond…dat was het. Er stond een groen scherm waar kinderen voor konden staan om zo met hun “giants” op de foto te gaan. De Giants waren helaas niet in het “echt” aanwezig…niet in de vorm van poppen..verkleede mensen of beelden of zelf een kartonnen afbeelding. De kinderen konden zo gezegd geschminkt worden …nergens te zien. Die 12 exclusieve demo schermen was er 1 waar 2 kinderen op konden spelen en hij was ik gok 30inch. Het toernooi was ver te zoeken en de zitplek voor de ouderen was ook nergens te bekennen.

  Ik heb foto’s gemaakt zodat jullie ook kunnen zien hoe belachelijk dit was. Je kon nergens iets kopen. We werden getroost met een grote skylander tekening, bandje, stickervel en een tattoovel…..daar kom ik niet voor afgereisd. Al was er een mogelijkheid om het spel eerder te kopen dan in de winkel dan was dat al iets…of een soort van merchandise…maar niks hoor. Je stond zoveel uur voor 5 min speeltijd. Kinderen ontroostbaar. Dus waren we verplicht om naar de intertoys te lopen en een skylander te kopen als goedmakertje…helaas waren we de tweede dag er dus waren alle skylander poppetjes al uitverkocht..ouders van zaterdag hebben het ook verplicht goed moeten maken.

  Ik heb voor jullie gekopieerd waar we lekker gemaakt voor zijn:
  Je ontmoet niet alleen de Skylanders, maar je kunt ook nog eens laten zien hoe goed je kunt gamen. Heb jij het in je om mee te doen aan ons Skylanders Arena-toernooi? Iedereen die meedoet wint een stuk Skylander-speelgoed en elke dag doet de speler met de hoogste dagscore mee aan de Skylanders Arena-prijsvraag.
  Toernooi
  Stel je vaardigheden op de proef in 12 exclusieve demo-schermen
  Doe mee aan de Skylanders-uitdaging en WIN een T-shirt
  Ga op de foto met de Skylanders
  Laat je gezicht schminken in Skylander-stijl
  Ontmoet de waanzinnige Giants
  Kies een GRATIS Skylander-verrassing
  Zitplek voor ouders om te ontspannen

  Jullie hadden zoveel meer van dit evenement kunnen maken en zoveel meer kunnen verdienen hieraan..Het spel staat op nummer 1 van meest verkochte spel..wat hadden jullie verwacht? Dat er 50 mensen kwamen?

  Jullie moesten je oren van je kop af schamen. Ik dien een klacht in en ik verwacht een goedmaker. In welke vorm dat is maakt mij niet uit. Jullie hebben een hoop goed te maken bij de kinderen die jullie terleurgesteld hebben.

  Antwoord nickelodeon: We vinden het spijtig maar wij hebben het niet georganiseerd. Je moet bij Activision zijn en nee we hebben geen email of telefoonnummer ervan ga maar naar de site….en daar is natuurlijk niets te vinden.

 61. Zo dat is klantvriendelijk van nickelodeon. Ik denk dat we allemaal pech hebben want volgens mij laten ze ons lekker lullen en hun intresseert het niet…. Echt schandalig vind ik het!!!!!!!

 62. ik (10) ben gelukkig met me zusje thuis gebleven maar wouden eerst ook oh zo graag naar het skylanders evenement wat in almere was leek ons al vet dat je dan ofzo je eigen lievelings skylander tegen een andere kon gaan maar me moeder zei dat het te ver was enzo… ( heb overigens nog wel gesmeekt 🙂 ) maar als ik dit hoor echt te gek voor woorden zo veel reclame en je krijgt er niks voor terug nou leef er totaal in mee skylanders gaat zeker nog aan bij ons maar wel echt heel triest van ze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events