Gamescom: Skylanders Imaginators (Hands-on)

Tijdens de Gamescom presenteerde Activision een nieuwe Skylanders: Imaginators. Deze game staat vol van de nieuwe ontwikkelingen. Zo kun je een eigen karakter creëren met duizenden details en mogelijkheden, speel je levels uit de Crash Bandicoot series en helpen oude Skylander Villans and heroes je als Sensei karakters door de game.

Gamescom_Skylanders_Imaginators_entert1_gadgetgear_presentation_dev

Het verhaal van Skylanders Imaginators draait om Mind Magic, een goedje dat de Ancients heel lang geleden gebruikten om Skyland en de Skylanders te maken. In de verkeerde handen zou dat wel een chaos kunnen worden. Ach, nee! Uiteraard komt de bad guy Kaos achter dit grote geheim en gebruikt hij de Mind Magic om zijn eigen leger van zelfgemaakte Doomlanders te maken. De Portal Masters zijn de enigen die hem nog kunnen tegenhouden. Door middel van een speelgoed Creation Crystal kun je met jouw imagination een geschikte Skylander ontwerpen om de strijd aan te gaan tegen Kaos.

imaginators-standard-ps4

De art director van Skylanders Imaginators vertelde tijdens zijn presentatie dat de grootste fan wens was om eigen Skylanders te maken en te spelen. In Imaginators is deze wens in vervulling gegaan. Tenminste, gedeeltelijk. Want ik denk dat de fans hun eigen plastic karakter bedoelden en niet een digitale versie, maarrr… Dit is een goed begin. Wanneer je de game start plaats je een Chrystal op de portal die is aangesloten met je PS4 zodat  jij de power krijgt om een eigen karakter te ontwikkelen. Je keuze begint bij één van de tien classes die definitief is. Na deze keuze begint het customizen in de grootste zin van het woord.

Gamescom_Skylanders_Imaginators_entert1_gadgetgear_char

Je kunt als speler uren zoet zijn met het samenstellen van jouw eigen creatie. Er bizar veel mogelijkheden zoals het aanpassen van je stemgeluid, je ingame strijdkreten en dan heb ik het nog niet eens gehad over de samenstelling van je eigen Skylander. Je kunt een vissenkop op een skeletten lijf zetten, met slangen voor armen en een ijzeren ketting als staart. Je kunt de kleuren in elkaar laten samenvloeien, juist opvallen of laten vervagen. Je kunt lichaamsdelen laten groeien, krimpen en natuurlijk kiezen om een random karakter te spelen wanneer je geen zin hebt om alles zelf te doen. Het bijzondere is dat je ook ingame tijdens het spelen terug kunt naar het customizen, je karakter volledig aanpast en weer verder speelt waar je gebleven was.

Gamescom_Skylanders_Imaginators_entert1_gadgetgear_character_creation

In Skylanders Imaginators kun je hulp krijgen van een Sensei. Dit zijn personages uit andere delen, zowel vriend als vijand, die je als speelgoed karakter op de portal kunt plaatsen wanneer het poppetjes direct ingame verschijnt als playable karakter om je bij te staan in je strijd. Als Sensei kun je een vriend kiezen zoals Ambush, Auora, Flarewolf en zelfs een oude bekende uit een andere game: Crash Bandicoot. Als ‘slechte’ Sensei kun je zelfs Kaos krijgen die zo slecht is dat hij zijn slechte alter ego tegenwerkt om daarna zelf de wereld weer over te nemen.

Gamescom_Skylanders_Imaginators_entert1_gadgetgear_pic_toy

Het spelen van de Skylanders game voelde erg vertrouwd. De combinatie van puzzelen, schieten en verkennen in nieuwe werelden met behulp van nieuwe classes, wapens en de Sensei’s is superleuk. Het succes van de serie blijft ‘em zitten in de speelgoed karakters die je nodig hebt om wat extra diversiteit te krijgen. Dit is de verslavingsfactor van de doelgroep en een slimme marketing trick van Activision.

Gamescom_Skylanders_Imaginators_entert1_gadgetgear_pic_1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events