Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Skyanders Swap Force ontleed

Het lijken leuke kinderspeeltjes, maar achter Swap Force gaat veel meer schuil. We gingen hands-on bij Activision en kregen het technische verhaal van het in Nederland gevestigde NXP.

Met Swap Force brengt Activision de Skylanders voor het eerst naar de next generation platforms, zonder dat het de oude platforms vergeet. De succesvolle game komt namelijk ook naar de huidige consoles en handhelds (behalve dan de PS Vita).

De nieuwste generatie Skylanders bestaat uit 16 nieuwe karakters die letterlijk uit elkaar getrokken kunnen worden. Ze bestaan namelijk allemaal uit twee delen die met magneten bij elkaar worden gehouden. Deze magneten zorgen ook voor communicatie tussen het bovenste en onderste deel van de Skylander. Via een door NXP ontwikkeld systeem met RFID worden de Skylanders geïdentificeerd en weet de game met welke combinatie je speelt.

 

Om de karakters nog een beetje tot leven te wekken, is de onderkant voorzien van een lichtdoorlatende plaat die licht naar de ogen en andere onderdelen van het poppetje geleidt. Ook is het nu mogelijk om jouw voortgang op de RFID tag van de betreffende Skylander op te slaan.

Door het uit elkaar trekken van de Skylanders, kan in Swap Force met ruim 250 combinaties van karakters worden gespeeld. Vindt je de onderkant van de ene fijn, koppel je die dus gewoon aan de bovenkant van de ander. Zo krijg je karakters die geheel voldoen aan jouw voorkeuren.

En dan nu de game zelf (want die zou ik bijna vergeten). Helaas was er niet heel veel tijd om deze uit te proberen, maar grafisch zat de game lekker in elkaar. Ook is het fijn dat je voor het eerst kunt springen met je karakter. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om aanvallen uit te voeren en aanvallen te ontwijken. Activision heeft duidelijk goed over Skylanders Swap Force nagedacht en het gehele spel speltechnisch naar een hoger niveau weten te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.