Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Skylanders, Amiibo en LEGO verwachten $2,8 miljard omzet uit gamers

Wie de term Smart Toy hoort denkt misschien meteen aan de LEGO Mindstorms dozen, of de nieuwe Meccano robot. Misschien zelfs aan de minidrones van Parrot. Het blijken echter de poppetjes zijn die je via een platformpje in een game importeert en die zijn goed voor een enorme omzet.

We zien al jaren halflege Skylanders rekken bij de plaatselijke speelgoedwinkel en ook in Amiboo wordt lekker gehandeld. Niet vreemd, want al deze poppetjes dragen bij aan een completere ervaring wanneer je de bijbehorende game speelt. Bovendien is LEGO dit jaar van start gegaan met de verkoop van haar LEGO Dimensions. Na het geflopte LEGO Universe kwam de Deense plasticgrootgrutter er achter dat ouders wel willen betalen op het moment dat het kroost er echte LEGO steentjes aan overhoudt en dat lijkt enorm goed te gaan.

Hoeveel wij Nederlanders aan deze omzet in Smart Toys bijdragen is onbekend, maar onze westerburen (de Britten) geven er nog meer geld aan uit dan de inwoners van de VS. De top drie wordt afgesloten door Japan, gevolgd door Canada en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.