Corel Lanceert VideoStudio Pro X5

Met de vijfde editie van haar VideoStudio Pro pakket, lijkt Corel ditmaal te hebben gewerkt aan misschien wel haar grootste release in de series. Corel voegt niet alleen ondersteuning voor HTML5 toe, maar ook nog eens ondersteuning voor het maken van schermopnamen.

De nieuwe Pro X5 zal gebruik gaan maken van multi-core systemen om zo het renderen van video’s te versnellen. Een stap die concurrent Adobe afgelopen jaar al zette. Dat Corel van deze rekenkracht gebruik gaat maken blijkt ook uit de hoeveelheid multimediatracks. 21 in totaal met daarbij nog eens 2 tracks voor titels en vier voor geluid.

Canon camera’s kunnen nu rechtstreeks met VideoStudio verbonden worden om stop motion opnamen te maken. De Liveview blijft daarbij beschikbaar.

Ook 3D opnamen kunnen nu worden bewerkt, wat goed nieuws is voor eigenaren van 3D camera’s (en natuurlijk die met een 3DS, Bloggie 3D etc). Hij kan overweg met zowel MVC als MPO bestanden.

Er is ook een verbeterde samenwerking tussen VideoStudio en PaintshopPro. Het is nu mogelijk om gelaagde bestanden uit paintshop pro te importeren om zo unieke effecten aan video’s toe te voegen.

Met HTML 5 loopt Corel voor. Het is mogelijk om met behulp van HTML 5 video’s te voorzien van tijdgebonden markeringen en hyperlinks. Daarnaast kunnen deze video’s op iedere browser worden afgespeeld. Ook op de iPad dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram