Corel lanceert de CorelDRAW Graphics Suite 2021

CorelDRAW 2021

Corel is sinds jaar en dag de uitdager voor de grafische tools van Adobe. Vandaag werd de CorelDRAW Graphics Suite 2021 gelanceerd. Met de nieuwe suite komen veel nieuwe grafische mogelijkheden, maar Corel heeft vooral de focus op samenwerken gelegd.

Teamwork met CorelDRAW

Corel heeft sterk gekeken naar manieren waarop gebruikers beter kunnen samenwerken met haar software. Hiervoor werd met name de CorelDRAW.app op de schop genomen. Dit is dé SAAS oplossing waarbij de software helemaal in jouw browser draait.

Deze CorelDRAW.app heeft een nieuwe dasboard waarin gebruikers meteen de projectstatus en opmerkingen van stakeholders kunnen zien voor hun artworks. Wanneer een tekenaar iets met een client deelt, kan deze live commentaar geven. Dit ziet de tekenaar meteen in beeld. Zo hoopt Corel de workflow voor illustrators te versnellen.

Tenslotte is er de integratie met Microsoft Teams. Daarbij wordt Teams het communicatiekanaal voor opdrachten en commentaren van stakeholders.

Verbeterde workflows

CorelDRAW beschikt nu over weergaven waar je meerdere assets in kunt beheren. Tijdens een demo afgelopen week liet Corel ons al zien hoe gemakkelijk het is om vanuit één set met beelden, verschillende composities samen te stellen. Bijvoorbeeld voor advertenties die op verschillende resoluties en beeldverhoudingen moeten worden voorbereidt. Ook het exporteren hiervan verloopt op buitengewoon eenvoudige wijze met meerdere items tegelijk.

Creatieve verbeteringen

CorelDRAW bevat nu nieuwe tools waarmee je gemakkelijker in perspectief kunt tekenen. Het uitzetten van hulplijnen, vanuit maximaal 3 startpunten, gaat zeer eenvoudig en de tools snappen daar gemakkelijk aan vast. Zo kun je snel en eenvoudig perspectivisch correcte vlakken ontwerpen.

CorelDRAW 2021

Platformen

Corel biedt nu ook native ondersteuning voor Apple Silicon. De native app is nu dus te draaien op de Apple M1 chip die in de nieuwe MacBook Pro computers zit. De CorelDRAW.app is geoptimaliseerd voor touch gebruik en onder Windows kan CorelDRAW nu GPU versnelling gebruiken. Dit maakt de Windows beleving veel sneller.

Verbeteringen in Corel PHOTO-PAINT

Corel PHOTO-PAINT is de bitmap editor van Corel (vergelijkbaar met Photoshop). In deze tool is het gemakkelijker om lokale kleuraanpassingen in afbeeldingen uit te voeren. Het selecteren verloopt gemakkelijker en er is ondersteuning voor het HEIF bestandsformaat. Overigens kun je vanuit CorelDRAW ook naar Heif exporteren.

Beschikbaarheid

De CorelDRAW Graphics Suite is nu verkrijgbaar voor één prijs of als abonnement. Bij het abonnement krijg je altijd de nieuwste software van Corel. Daarnaast is er de CorelDRAW Essentials 2021 en CorelDRAW Standard 2021 uitvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.