Review: F1 2011 (Vita)

Voor wie Ridge Racer en WipeOut iets te fantasierijk vindt, heeft Codemasters met F1 2011 misschien wel de meest serieuze racegames in de aanbieding. De game bevat officiële tracks, officiële auto’s en zelfs officiële coureurs. Wij checkten deze potentiële must-have.

Aan de slag

Het heerlijke aan racegames is dat je over het algemeen niet aan een verhaal vast zit, zo ook bij F1 2011. Op het moment dat de game is geladen, maak je een profiel aan. Vanaf dat moment is het enige dat je doet, racen zoals jij daar zin in hebt!

Toch moet ik hier met een grote waarschuwing beginnen. Gamers die niet eerder Formula 1 games hebben gespeeld, moeten zich goed beseffen dat het hier om serieus racen gaat. Kies dus niet meteen voor de Quick Race optie in de hoop dat alles goed gaat, maar neem de tijd om eerst de challenges af te werken, of in ieder geval een deel ervan. Dan heb je een gevoel voor hoe je auto reageert en hoe de controlls werken. Wel zo handig wanneer je het tegen de grote jongens op gaat nemen ;-).

Toch hoef je niet helemaal los te gaan in de Challenges modus. Natuurlijk is het leuk om zoveel mogelijk achievements binnen te slepen, maar het gaat er gewoon om dat je even weet hoe de boel werkt. Heb je veel moeite met het racen, dan beschikt F1 2011 over de nodige ondersteuningsfuncties die je aan kan schakelen.

Voel je je wat zekerder, dan kan je naast de Quick Race, ook gebruik maken van de mogelijkheid om even snel een Championship uit te rijden. Je kiest dan zelf je team en coureur waarmee je 19 races na elkaar af zal werken.

Carrière Maken

Heb je het wel een beetje gehad met de Quick Race en Challenges? Dan mag je met de Career Mode aan de slag. In deze modus maak je vooral gebruik van je laptop, waar je steeds een nieuwe stroom Formule 1 gerelateerde berichten zal ontvangen.

Meteen na de start van je carrière ontvang je al uitnodigingen om je aan te sluiten bij een officieel raceteam. Je moet jezelf echt kwalificeren om je bij de teams aan te mogen sluiten. Zij zetten je dus op een track en daar MOET jij onder de gevraagde tijd rijden. De contracten die je met de teams sluit, duren één seizoen. Je complete carrière gaat drie seizoenen mee. Doe je het heel goed (of juist heel slecht), dan is de kans groot dat je al snel voor een ander team zal rijden.

Overigens beperkt jouw carrière zich grotendeels tot het racen en het reageren op uitnodigingen. Alle extra’s die in de consoleversies zitten, ontbreken. Het is dus niet zo dat je echt aan een identiteit werkt in F1 2011.

Controlls

Codemasters laat zien dat je als launchgame niet verplicht bent om gebruik te maken van alle mogelijkheden die de Vita te bieden heeft. De studio heeft er dan ook duidelijk voor gekozen om het touch screen van de Vita te laten voor wat het is. We hebben dat ook geen moment gemist. Wel maakt Codemasters gebruik van de touchpad aan de achterkant van de PS Vita. Je kan deze namelijk gebruiken om op- en omlaag te schakelen. Voor de rest speel je gewoon lekker met de knopjes.

Graphics & Audio

In de Formule 1 draait het allemaal om snelheid en als je echt de vaart erin zet, ziet F1 2011 er best aardig uit. Wanneer ik de game vergelijk met WipeOut of Ridge Racer, ben ik toch wat teleurgesteld. Dit had echt wel wat beter gemogen. Qua audio zit het gelukkig wel goed. De auto’s hebben hun unieke geluiden en het is goed hoorbaar wanneer je moet schakelen.

Conclusie

Qua tracks, auto’s en teams komt F1 2011 helemaal niets tekort en ook de gameplay mag er wezen. De career mode zal de ware F1 fan zeker aanspreken. Ben je heer en meester in de console versie van de game, dan voelt de Vita versie wellicht een beetje uitgekleed. Van de andere kant is, en blijft het voorlopig de enige serieuze racer op de PS Vita.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • 19 officiële tracks
  • Officiële coureurs speelbaar
  • Realistisch motorgeluid

THE BAD

  • Graphics laten te wensen over
  • Career mode mist diepgang
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram