Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dremel Lanceert Twee Nieuwe Tools

Dremel kennen we natuurlijk het best om de handzame boortjes voor de kleine en fijne klusjes in en om het huis. Voor deze zomer heeft Dremel een nieuwe uitvoering van haar handboor (de Dremel 3000) in petto, maar dat is niet alles. Dremel komt namelijk ook met de nieuwe DSM20, een veilige cirkelzaag.

Dremel 3000

De Dremel 3000 volgt in de voetstappen van de geliefde Dremel 300. De grootste verbetering is de EZ Twist Nose Cap die het verwisselen van boortjes en andere opzetstukken mogelijk maakt zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt. Daarnaast zou de motor (nu 130W) wat minder herrie maken en moet hij door de softgrip lekkerder in de hand liggen.

Dremel DSM20

De echte vernieuwing voor Dremel lijkt echter in de DSM20 te zitten. Dremel had al wel een bovenvrees in de vorm van de Dremel Trio, maar een handzame, compacte cirkelzaag is nieuw voor het bedrijf. De DSM20 zaagt bijna alles (hout, tegels, metselwerk), en dat doet hij zonder zaagtanden op het blad. Dremel durft het zelfs snijden te noemen. Door het ontbreken van de zaagtanden, heeft Dremel er ook voor mogen kiezen om het blad niet van beschermkap te voorzien. De maximale snijdiepte is 2 CM. Ja, deze claims maken ons extreem nieuwsgierig.

Beschikbaarheid

Beide tools liggen vanaf maart in de schappen. De Dremel 3000 is verkrijgbaar in een tas met 15 accessoires en DVD voor €59,95. Er is ook een set in een kunststof koffer met 25 accessoires en Flexshaft met DVD voor €49,95. De nieuwe DSM20 gaat €149,95 kosten. Dan krijg je hem in koffer met diverse zaagbladen, hulpmiddelen en een DVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.