Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: EyePet Move Edition (PS3 Move)

Nintendo heeft Nintendogs, Kinect heeft Kinectimals en Playstation heeft natuurlijk EyePet. EyePet zelf is geen nieuwe titel, maar een heruitgave waar Sony Move functionaliteiten aan heeft toegevoegd.

Eyepet is een augmented reality game waarin je een huisdier op mag voeden zonder de bijkomende lasten als kattenharen op de kleren, hondenbeten in je mooie, nieuwe bankstel of het op tijd vergeten bij te voeren van het beestje met alle fatale gevolgen van dien.

Ei Ei Ei en Wat Zijn We Blij

Het spel begint met het uitbroeden van een ei. Eerst bestraal je het diertje met röntgenstraling om te kijken of het gezond is om het daarna verder uit te broeden met een straalkacheltje. Wat daarna uit het ei kruipt is geen kuiken, maar een wezentje dat nog het meeste op een schattige aap lijkt (misschien het effect van al die röntgenstraling).

In de stappen hierna ga je al snel een band met het beestje opbouwen. Je geeft hem een naam en leert hoe je speelgoed moet gebruiken. Er is ook een pet program met tientallen spelletjes om jezelf en het beestje bezig te houden. Op basis van hoe goed je deze spelletjes onder de knie krijgt, ontvang je nieuw speelgoed of opties om het uiterlijk van het beestje aan te passen.

Tot slot is het ook mogelijk om de EyePet te voeden en te wassen, net als bij echte dieren. Het grote verschil is echter wel, dat de EyePet niet dood zal gaan wanneer je hem een tijdje verwaarloosd.

Vormgeving

Vanaf het moment dat Eyepet start, merk je al dat je te doen hebt met een game voor jonge kinderen. Stap voor stap krijgen ze uitleg hoe de Eye moet worden aangesloten en opgestart. De wereld is kleurrijk en de teksten zijn allemaal Nederlands. De game is werkelijk perfect afgewerkt.

Bediening

EyePet was officieel een Playstation Eye game. Het voordeel is dat niet alle bewegingen met de Move worden uitgevoerd, maar dat de Eye ook handgebaren weet te herkennen. Uiteraard zijn handgebaren minder goed te herkennen in vergelijking tot gebaren van de Move controller, maar dat zal menig jong kind toch niet merken.

Conclusie

Je verplaatsen in een jong kind is lastig wanneer je al tegen de dertig aanloopt. Hoewel de relatief simpele opdrachten mij al snel gingen vervelen, wisten de grafische effecten mij toch te fascineren. De combinatie van spelletjes en bewegingen met en zonder Move maakten het geheel wat natuurlijker. Als ik jonge kinderen zou hebben, zou ik ze hier graag mee laten spelen.

Zeer realistische wezens om mee te spelen
Veel spelmogelijkheden
Hoge educatieve waarde
Geen rotzooi in de kamer
8
Alleen voor de jongste gamers
Besturing werkt niet altijd even accuraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.