‘Mag’, je leest het goed. De Playstation 4 is namelijk niet de eerste Playstation die in staat zal zijn om PS2 games te draaien. De Playstation 3 kon dit namelijk ook al, maar die functie werd er al snel uit gehaald om zo de hardware goedkoper te maken.

Voor de Playstation 3 was er namelijk speciale hardware voor nodig om PS2 games werkend te krijgen en zonder die hardware (en de kaartlezers en de helft van de USB poorten) kon Sony al heel snel een prijsverlaging introduceren. Nu Xbox het Backward Compatibility programma op de Xbox One heeft gelanceerd is het bovendien tijd voor Sony om ook snel een enorme reeks zeer goedkope games speelbaar te maken op haar console. Games van oudere generaties consoles kosten immers niet zo heel veel meer.

Hoe Sony haar PS2 aanbod gaat introduceren is nog onbekend. Wel weten we dat de limited edition Star Wars bundel van de PS4 twee PS2 titels bevat en daarmee het eerste grote experiment voor deze technologie lijkt te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.