Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg MHL-HDMI Converter

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snel aan te sluiten
  • Geschikt voor alles met een HDMI aansluiting

THE BAD

  • Mist een handleiding, al is die niet heel hard nodig.

Veel eigenaren van smartphones en tablets weten het niet, maar bijna alle moderne modellen zijn in staat om via HDMI aan een groot scherm gekoppeld te worden. Heb je geen speciale, kleine HDMI-poort op jouw toestel? Geen nood, dan beschikt jouw toestel zeer waarschijnlijk over Mobile High-definition Link ofwel MHL.

Unboxing

In de blister van de MHL-HMDI Converter vinden we de converter en een USB-kabel. Die USB-kabel is nodig omdat de adapter stroom nodig heeft. Nu kun je daar de lader van jouw smartphone voor gebruiken, maar als de TV, of een ander apparaat in de buurt nog een USB-poort over heeft, kost het je geen extra stopcontact.

Sandberg-MHL-HDMI-Converter-Unboxing

Installatie

Installatie van de Converter is in een paar seconden gedaan. Je sluit de converter op een HDMI-kabel aan en voorziet deze via de bijgeleverde USB-kabel of een losse lader van stroom. Daarna prik je hem in je smartphone of tablet.

Sandberg-MHL-HDMI-Converter-Xperia-Z

De test

Ik heb de converter getest op een Sony Xperia Z in combinatie met een Samsung UE55F7000 SMART TV. Deze TV biedt al directe MHL ondersteuning, maar daar maken we voor deze test dus geen gebruik van omdat de converter juist bedacht is om jouw smartphone of tablet op een algemene TV of monitor aan te kunnen sluiten.

De converter wordt door de Xperia Z meteen herkend en het homescreen wordt meteen in horizontale modus geplaatst. Normaal is dat niet mogelijk.

Sandberg-MHL-HDMI-Converter-Xperia-Z-Passthrough

De testfilmpjes die ik op de TV afspeel zijn keurig Full-HD 1080p en ook de audio komt kristalhelder over.

Conclusie

Biedt jouw TV geen ondersteuning voor MHL, dan is de MHL-HDMI Converter van Sandberg een handige tool. Je mist weliswaar een aantal handige features van het echte MHL, zoals ondersteuning voor navigatie via de afstandsbediening van je TV, maar de weergave is perfect.

Beschikbaarheid

De MHL-HDMI Converter van Sandberg ligt nu in de winkel en is ook te bestellen via de site van Sandberg zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.