Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wordt de iPad 7 Inch Toch geen Budget Tablet?

Afgelopen week introduceerde Apple de nieuwe iPhone 5 en de vernieuwde iPod Touch. Zoals wij hier al hadden verwacht, ontbrak de aankondiging van een kleinere iPad. Een iPad die voor wat betreft het lek op de Apple website toch echt zal verschijnen. De vraag is alleen hoe Apple die in de markt gaat zetten nu de nieuwe, veel duurdere iPod Touch er is.

De iPod Touch heeft namelijk hetzelfde 4 inch display als dat van de iPhone 5 meegekregen en is daarmee een stapje functioneler geworden. De prijs van de nieuwe iPod Touch liegt er echter ook niet om.

Kocht je tot de vorige generatie een 8GB iPod Touch voor €179, begint de nieuwe lijn pas op €319. Dat is €140 meer! Het is ook €20 meer dan de populaire Nexus 7 tablet van Google en Asus.

Deze post gaat echter niet om de prijsstelling van de iPod Touch, maar om de toekomst van de kleinere iPad (iPad Air, iPad Mini, net wat jij het wilt noemen). Deze zou naar verwachting als prijsvechter in de markt gezet worden. Er zou namelijk een kleiner scherm in komen en ook de accu zal minder groot moeten zijn wil het in de behuizing passen. Beiden maatregelen die een kostenreductie in de productie van de iPad Mini op zouden moeten leveren.

Nu de iPod Touch begint bij €319 voor het 32GB model (€419 voor de 64GB versie), een iPad 2 16GB €399 kost en een iPad 3 (of de ‘nieuwe iPad’) begint bij €479, is het maar de vraag waar Apple een kleinere iPad prijstechnisch zou kunnen introduceren. Zou hij rond de €300 kosten, kanabaliseert hij de verkopen van de iPod Touch. Zou hij rond de €400 komen, gaat het ten koste van de iPad 2 en zou hij rond de €500 beginnen, is de kans groot dat gebruikers liever een iPad 3 kopen om het grotere scherm.

Ik heb nog steeds het gevoel dat Apple met een 7 inch tablet komt, maar ik ben door de nieuwe prijsstelling van de iPod Touch wel gaan twijfelen of Apple hem als prijsvechter zou willen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.