Met de lancering van de eerste iPhone, kregen we na iedere iPhone een nieuwe iPod Touch. Feitelijk een dunnere uitvoering van de iPhone zonder functies om ermee te kunnen bellen. Met de lancering van de iPhone 4S sloeg Apple dit topmodel onder de mediaplayers over. Nouja, we kregen een ‘witte van vorig jaar’. Dit jaar krijgt de iPod Touch haar langverwachte upgrade, maar niet zo groots als we in eerste instantie hadden gehoopt. Het uiterlijk bevat wel schokkende vernieuwingen, evenals dat van de nieuwe iPod Nano.

iPod Touch

De iPod Touch wordt dit jaar misschien wel één van de vrolijkste apparaten waar Apple mee gaat komen. Natuurlijk bevat deze iPod de nieuwe dock connector waardoor je hem niet meer op je oude speakerdock kunt plaatsen.

Iets anders dat deze speler meekrijgt van de iPhone 5 is het langere Retina display. Daar lees je alles over in mijn iPhone 5 verhaal.

Qua camera is de nieuwe iPod uitgerust met een 5 megapixel iSight camera en (voor het eerst) LED Flash. Je kunt 1080p Full-HD opnamen met de camera maken.

De nieuwe iPod heeft ook een CPU upgrade ondergaan. De vorige liep nog op een A4 processor. Apple heeft kennelijk geen zin om de kracht van de nieuwe A6 beschikbaar te stellen aan iPod Touch gebruikers. De upgrade waar Apple voor heeft gekozen is dus een A5 processor.

Ten slotte krijgt de nieuwe iPod Touch ook nog een nieuw polsbandje. Deze is makkelijk aan een speciaal haakje te bevestigen en voorkomt dat je dit dunne, lichte apparaatje laat vallen. Misschien was dit ook wel een leuke optie voor de iPhone 5 geweest.

iPod Nano

De nieuwe iPod Nano heeft ook flinke veranderingen ondergaan. Hij beschikt nu over een verticaal scherm en is zo groot als een creditcard. Het is de dunste Nano ooit en is nauwelijks dikker dan de plug voor de headset.

Door het nieuwe scherm is het nu ook weer mogelijk om video’s op de Nano te kijken. Een optie die bij de vorige versie van de Nano nog verdween omdat het scherm echt niet groot genoeg is voor een degelijke video-ervaring.

De toevoeging van Bluetooth zorgt ervoor dat je de Nano eindelijk draadloos met je docks kunt verbinden. De radio app is ook van een update voorzien. Hij neemt 15 minuten op zodat je letterlijk terug kunt spoelen als je dat ene liedje nog eens een paar keer wilt horen. Rewind the Radio!

Natuurlijk is de nieuwe iPod Nano ook voorzien van de nieuwe Lightning Connector en is de software van Nike+ voorgeïnstalleerd op het apparaat.

iPod en Product RED

Apple brengt van de hele iPod lijn ook Product RED versies op de markt. Koop je ene rode, dan gaat een deel van de omzet naar projecten tegen Aids in Africa.

Nieuwe Oordopjes, de EarPods

De iPod komen (evenals de nieuwe iPhone 5) met de nieuwe oordopjes van Apple. Ze hebben een radicaal nieuw uiterlijk gekregen en zijn ontwikkeld op het oor van de verschillende mensen. Apple heeft een nieuwe laserlas techniek gebruikt om flexibele en niet-flexibele materialen naadloos in elkaar over te laten lopen. Een mooi detail. Ik hoop dat ze in ieder geval beter klinken dan de vorige. Of in ieder geval langer meegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.