Logo GadgetGear.nl
Audeze Maxwell Gaming Headset
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Audeze presenteert haar Maxwell Gaming Headset P en X

Onder audioliefhebbers is Audeze al jaren geen onbekende meer. Het merk richt zich sinds enkele jaren ook op de audiofiel onder de gamers. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Audeze Maxwell Gaming Headset met een P of X in de naam. P voor Playstation + PC of X voor Xbox + PC. En ja, daar zit heel veel verschil in.

In beide gevallen krijg je namelijk een Bluetooth 5.3 headset, maar die voor de Playstation komt met Tempest 3D Audio terwijl Xbox gamers een headset krijgen met Dolby Atmos ondersteuning. Daar heb je een licentie voor nodig en die activeert de headset automatisch op jouw Xbox.

Audeze claimt maximaal 80 uur draadloos gebruik. De headsets komen standaard met actieve ruisonderdrukking (ANC) en hebben een draadloos bereik dat richting de 20 meter loopt op de low-latency USB dongle of 70 meter met Bluetooth. Uiteraard zonder iets tussen de zender en jouw headset. De microfoonarm is te verwijderen voor gebruik op straat.

Audeze Maxwell Gaming Headset

Voor het geluid rekent Audeze op flinke 90mm planar-magnetic drivers. Deze maakt de headset flink wat zwaarder dan andere gaming headsets, maar daar krijg je als het goed is ook echt wel een beter geluidje voor terug. De oorkussens zijn van traagschuim met kunstleer.

De audiofiele gamer kan met de Audeze HQ app via smartphone of computer overigens het gedrag van de headset verder op de persoonlijke voorkeur aanpassen en er is ondersteuning voor sidetone, waardoor je jouw eigen stem terughoort. Ideaal ook tijdens het streamen op bijvoorbeeld Twitch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.