Logo GadgetGear.nl
Audeze LCD-1
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony plant overname Audeze

Sony is al legendarisch om haar high-end consumentenheadsets. Audeze kruipt met haar headsets nog dichter op de audiofiel en dat is waar Sony ook heel graag wil zijn. Daarom hebben de Japanners plannen om het Amerikaanse merk over te nemen.

Naast dat Audeze zich heel erg op high-end richt, heeft het merk ook een enorme schare fans op het gebied van gaming headsets. Zo verkoopt het merk heel goed aan PlayStationgebruikers, waar Sony ook met haar eigen headsets zit. Het eerste plan van Sony zou dan ook vooral zijn om de technologie van Audeze naar haar Playstation headsets te brengen. Het gaat hierbij onder anderen om technologie voor spatial audio ofwel virtuele surround sound. Met de Tempest 3D technologie staat Audeze erg hoog aangeschreven bij gamers.

Hoewel Sony de technologische kennis van Audeze breder wil inzetten, is het niet van plan om het Amerikaanse merk van de markt te halen. Sterker nog. Sony is van plan om het merk en de productie in de VS te laten.

Eén reactie

  1. Sony heeft zelf deze high-end infrastructuur in principe ook. De Playstation-headsets zijn in de regel gewoon prima geweest, en Sony maakt volgens mij de Z-serie niet meer, maar ook dat was gewoon een serieuze koptelefoon. De reden dat ze geen duurdere koptelefoons meer maken (voor de mainstream markt, misschien dat ze voor de professionele markt wel wat hebben), is omdat het gewoon niet verkoopt.

    Ik denk dus dat ze vooral kijken naar de merknaam en dat ze hiermee dus een bredere groep kunnen bedienen omdat mensen Sony als een simpel mainstreammerk zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.