Logo GadgetGear.nl
Apple MacBook Pro M2Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hierin kun je de Apple M4 processor verwachten

De Apple Silicon M4 processor is klaar, en Apple heeft grootse plannen om de nieuwe chipset uit te rollen. Het grootste deel van de nieuwe M4 producten komt dit jaar al op de markt.

Waarom de Apple M4 chip belangrijk is

De Apple M4 chip is de eerste chipset die echt gebouwd is voor AI toepassingen op Apple hardware. Met andere woorden, je zou met deze processor in staat moeten zijn om lokaal AI’s te draaien. Let wel; dat zal waarschijnlijk ook een flinke geheugenupgrade vragen van jouw hardware.

De M4 in drie varianten

Het lijkt erop dat Apple drie niveaus van de M4 gaat uitbrengen. Een instapversie voor de goedkopere Mac, Mac Mini en, MacBook Pro en MacBook Air series. De iets krachtigere variant zal naar de Mac Studio en betere MacBook Pro’s gaan alsmede een duurdere Mac Mini.

Er komt ook weer een M4 Pro chip. Deze gaat naar de krachtigste Macs, waaronder de Mac Pro. Met de M4 Pro slaat Apple de M3 Pro over en dat levert een enorme sprong in mogelijkheden op. De M3 Pro kan maar 192GB aan werkgeheugen aan. Met de M4 Pro zou dit op 512GB komen te liggen, wat geweldig is voor de creatieve industrie en natuurlijk het draaien van die AI’s.

Welke Apple Silicon M4 hardware mogen we verwachten?

In welke hardware mogen we dit jaar al de M4 van Apple verwachten? Apple zou de aftrap doen met de nieuwe iMac. Deze zou snel worden gevolgd met een 14 inch en 16 inch  MacBook Pro. Inderdaad. Nadat het verschil tussen de MacBook Air en Pro kleiner werd afgelopen jaar, blijkt dat Apple de MacBook Pro lijn zeker nog niet ten grave heeft gedragen. We hopen natuurlijk wel op veel grotere verschillen tussen de twee lijnen. Daarnaast zouden we dit jaar nog de introductie van een Mac Mini met M4 mee moeten maken. Of het Apple ook lukt om al deze producten nog uit te leveren in 2024 is niet helemaal duidelijk.

De 2025 roadmap

In 2024 zal de M4 gemeengoed worden. Dan volgen veel meer Macs met de chipset, waaronder een nieuwe Mac Pro en de nieuwe MacBook Air series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.