Logo GadgetGear.nl
Shure MoveMic One Hero
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Shure introduceert nieuw draadloos systeem voor smartphones, videocamera’s en DSLR: MoveMic

Deze week kondigt Shure een innovatief product aan: de MoveMic One, een eenkanaals draadloze microfoon die direct verbinding maakt met je iOS- of Android-apparaat via de Shure MOTIV-video- of audio-apps. Het is onderdeel van een geheel nieuw draadloos concept: MoveMic.

De MoveMic One is een draadloze clip-on-microfoon met één kanaal voor mobiele content creators, vloggers en journalisten. Deze moderne versie van de lavalier maakt direct contact met je smartphone en biedt tot wel 24 uur aan opnametijd onderweg. Hij combineert een compacte vormfactor met snelle installatie en superieure audiokwaliteit. De MoveMic One is een krachtige en toch draagbare draadloze microfoon voor mobiele makers, klaar om je te helpen bij het opnemen van het volgende grote evenement. Wil je twee audiokanalen? Bekijk dan de MoveMic Two. Wil je input in je videocamera of dslr? Dan is er ook nog een receiver. Een geheel nieuw systeem dat start met de MoveMic One.

Wij zijn al tijden superfan van de MV88. Een microfoon die opnames met de iPhone tot kwaliteitsopname omtovert. Helaas enkel met Lightning aansluiting. Dus sinds de iPhone15 pro zijn we weer teruggevallen op andere oplossingen. Het MoveMic concept gaat overigens verder dan smartphones. Het is ontworpen voor opnames met 1 of twee microfoons en een ontvanger voor op een video camera. De MoveMic One is zorgvuldig ontworpen om zo klein en discreet mogelijk te zijn, terwijl het dezelfde hoogwaardige kwaliteit biedt als de professionele draadloze microfoonsystemen die worden gebruikt door toonaangevende artiesten, locaties en festivals over de hele wereld.

Shure MoveMic OneMet een batterijduur van acht uur in de microfoon en nog eens twee volle ladingen beschikbaar in de handige oplaadhouder, kun je met de MoveMic One tot wel 24 uur opnemen onderweg. De directe installatie en connectiviteit van de MoveMic One zorgen ervoor dat je binnen enkele seconden kunt opnemen zonder een beat te missen, en dit alles zonder de noodzaak van een ontvanger, aldus Shure op hun website.

Dankzij het speciale akoestische ontwerp en de door Shure zelf ontwikkelde draadloze software levert de MoveMic audio van uitzendkwaliteit die verder gaat dan traditionele mobiele apparaten. Met de gratis ShurePlus MOTIV-apps kun je je audio- en videoparameters aanpassen voor optimaal opnemen, inclusief gain, limiter, EQ, compressie en ruisonderdrukking, allemaal binnen de apps zelf.

Voor extra compatibiliteit met DSLR- en spiegelloze camera’s, computers en populaire mobiele apps van derden is er de MoveMic-ontvanger, die apart verkrijgbaar is. Met zijn IPX4-rating is de MoveMic One bestand tegen regen, druip- en spatwater, waardoor je content nooit beperkt wordt door omgevingscondities. Met twee MoveMic zenders heb je ook nog eens een setup voor interviews. Wij kunnen niet wachten om de mogelijkheden te testen.

Onderstaand een filmpje wat behoorlijk veel views heeft gekregen door de artiest en de kwaliteit van de audio vanuit achterin de zaal met een MV88.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.