Logo GadgetGear.nl
review fresh n rebel party loud l0005
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Fresh ‘n Rebel Party Loud L, de mobiele party luidspreker die flink uitpakt

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Fresh n rebel Party Loud L met 5 sterren.

THE GOOD

  • Krachtig, helder geluid
  • Fraaie lichteffecten
  • Mobiel met wieltjes
  • Makkelijke bediening
  • Duidelijk display
  • Goede aansluitingen
  • Stereo optie
  • Degelijke constructie
  • Prijspunt

THE BAD

Met je luidspreker even een feestje bouwen of het sportteam oppeppen. Het is inmiddels normaal geworden, maar de prijzen van de betere luidsprekers zijn soms niet normaal. Fresh ‘n Rebel wil met de Party Loud L een top luidspreker voor een betaalbare prijs leveren. Wij testen of dat is gelukt.

Sony was de eerste met lichtgevende mobiele Bluetooth party luidsprekers. JBL heeft de categorie op de kaart gezet. Maar nu is het aan andere merken om met goede alternatieven te komen voor een leuke prijs. Fresh ‘n Rebel is een Nederlands merk dat met hun producten steeds de balans opzoekt van goed, degelijk maar betaalbaar en vooral ook leuk.

party loud l fresh n rebel review sport waterproof0000Design

De Party Loud L lijkt voor een leek echt op een JBL party luidspreker. Toch is de vormgeving net wat ronder en zijn de functies vergeleken met eerdere modellen van JBL zelfs leuker. Het materiaal voelt lekker aan. De kast kan tegen regen maar ook tegen een stootje. De wieltjes en de uitschuifbare hendel maken de Party Loud L perfect om overal mee naartoe te slepen. De knoppen zijn super duidelijk en je hebt er geen handleiding voor nodig. Wij hadden de luidspreker direct spelend na koppeling met een telefoon. De grote volumeknop maakt snel het volume aanpassen supergemakkelijk. Een displaytje geeft de basisinformatie aan zoals accuduur en de muziekbron. Je kan namelijk naast Bluetooth ook meer aansluiten. De Party Loud L speaker heeft verschillende aansluitingen voor een bedrade audiobron. Zo sluit je de Party Loud L luidspreker supermakkelijk aan op een audioapparaat, microfoon of gitaar (inclusief volumeregeling).

review fresh n rebel party loud l0008Geluid en gemak

Ja, dit ding knalt en zonder te vervormen. Het volume van de Party Loud is dus echt luid. Je kan hier goed een feestje mee bouwen. Je kan er ook een tweede Party Loud op aansluiten. Wij hebben dat niet kunnen testen, maar dat moet voldoende volume geven voor een tuin- of kamerfeest met ongeveer 20-40 mensen. Voor grotere groepen heb je wel echt iets meer volume nodig, maar dan kom je al snel op de echte PA-systemen uit. Dat is niet het doel van deze luidspreker. Je kan snel sfeer en een feestgevoel bouwen en dit een paar uur achter elkaar volhouden. Overigens klinkt de luidspreker ook ronduit lekker bij lagere volumes. Wel zo belangrijk. Wil je een lekker achtergrondmuziekje, dan is dat ook mogelijk met de Party Loud L Tijdens een feestje waar het feestvarken kon kiezen uit muziek via het Sonos systeem of Dali luidsprekers, werd gekozen voor de Party Loud L. Waarom? Gewoon omdat ie perfect en eenvoudig snel koppelt met elke telefoon en dus spelletjes en muziek direct op party volume kan weergeven. Zonder inloggen op het wifi of andere fratsen.  Op het hockeyveld speelt deze Fresh n Rebel luiders dan de eerder geteste Nedis Bluetooth Speaker en JBL Party 100. Aan de overkant van het hockeyveld is het geluid goed te horen. Leuk voor de warimng up, de goal- en strafcorner tunes en natuurlijk de afterparty.

review fresh n rebel party loud l0010Licht

De lichtmogelijkheden van deze luidspreker zijn ronduit heerlijk. Een klein detail wat je niet bij veel luidsprekers in deze categorie ziet, is het kleine lampje dat naar de achterkant of richting het handvat licht geeft. Staat de luidspreker voor een muur, dan licht de muur ook helemaal op door dit licht. De kleuren en drie of vier showmodi zijn fraai. Van sfeervol tot lekker actief. Het stroboscooplicht kan je gelukkig uitzetten. Dat zal voor sommige feestjes (ouders en grootouders) wel gewenst zijn. Het licht kan ook geheel uit en dan heb je een hele grote Bluetooth luidspreker.

Mobiel

Deze luidspreker leent zich perfect om mee te nemen naar een sportgelegenheid. Dat kan een hockey- of voetbalveld zijn of misschien wel langs de ijsbaan. Je weet het maar nooit met de huidige weersomstandigheden. De wieltjes hebben goede grip. We hebben wel eens andere luidsprekers na een regenbui niet alleen moeten afschrijven maar ook door de natte grasmat moeten trekken. Deze wieltjes blijven lang gewoon lekker grip houden en draaien. Als er iets op deze luidspreker aan te merken is, zou het de stabiliteit kunnen zijn als je met sporttassen en de luidspreker als trolley loopt. Dan zou iets meer stabiliteit handig zijn. Bijvoorbeeld door een bredere wielbasis of lager gewicht. Even de luidspreker tillen over een langere afstand is niet fijn. Daar is hij gewoon net te zwaar voor. Ook een teken van de degelijke constructie van de luidspreker.

party loud l fresh n rebel review sport waterproof0001Regenbui

Een party speaker moet natuurlijk ook tegen een spatje regen kunnen. Zeker op een hockey waterveld is dat super handig. De Part Loud L is spatwaterdicht. De knoppen blijven goed bedienbaar. Onze test luidspreker heeft ook de volle lading gekregen tijdens het besproeien van de velden en bleef onverminderd werken.

Conclusie

Fresh ‘n Rebel is met de Party Loud L erin geslaagd een prima luidspreker te maken die supergemakkelijk en leuk is om te gebruiken. De luidspreker klinkt top, geeft fraai licht en is ook nog eens mobiel. Het is inmiddels wel een prijzenoorlog in dit segment, maar Fresh ‘n Rebel zit spot-on in de balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Wij hopen nog eens een tweede exemplaar te scoren voor een stereo review ;).

 

review fresh n rebel party loud l0007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.