Review: JBL Partybox 100, de feestelijkste draagbare luidspreker

JBL introduceerde eind vorig jaar de Partybox100. Een grote draagbaarbare bluetooth luidspreker met in gebouwde lichtshow. Een eyecatcher in de winkel en op een beurs. Maar werkt dat ook thuis?

Met de Pulse was JBL het eerste merk dat op een goede wijze licht toevoegde aan een draagbaar luidsprekertje. De Pulse is inmiddels het meest gekopieerde luidsprekertje. Diverse merken hebben wel een lichtshow bluetooth luidsprekertje wat in een tas past. Sony was de eerste die het concept vertaalde naar een grote luidspreker waar je een feestje mee kan bouwen. In 2016 introduceerde het merk een fraaie grote luidspreker met led licht. Helaas erg prijzig en met de noodzaak van een stekker. Die twee hobbels heeft JBL met de Partybox 100 opgelost. Voor 300 Euro koop je een luidspreker met waanzinnig geluid; fraaie lichtshow en een ingebouwde accu waar je als powerbank alleen al 150 Euo voor zou moeten betalen. JBL lijkt haar naam weer aan te doen; hippe audio producten voor de massa die kwaliteit wil.

Audio

Een draagbare luidspreker koop je natuurlijk vooral voor het geluid. Deze luidspreker klinkt zo goed dat we hem zo in een huiskamer zouden kunnen plaatsen. Natuurlijk heb je met 1 luidspreker mono geluid, maar de detaillering is ongekend goed. Vaak klinken luidsprekers die een party krachtpatser willen zijn, niet echt heel erg goed. Zelfs op zacht volume klinkt de luidspreker lekker. Je kan m echter niet fluisterstil laten spelen. De kracht zit in het volume. Zet je het volume op de luidspreker helemaal open, dan komt er zoveel volume uit dat het snel beschamend is. De buren genieten gegarandeerd mee. Qua geluidsdruk is de luidspreker prima geschikt voor feestjes met 20 man. Wil je krachtig achtergrond geluid dan kan je met 1 Partybox 100 makkelijk 50 mensen in een ruimte van voldoende muziek voorzien. Dat is echt ongekend tot heden met een draagbare luidspreker. Zoń vijf jaar geleden heb ik nog een PA set gekocht voor feestjes. Altijd een gedoe met stroonkabels en XLR audio kabels. Die kabels alleen al kosten snel 100 Euro. Met twee Partybox 100 luidsprekers kan je net zo goed een feestje draaien. Als ingehuurde DJ kom je echter niet weg met twee van deze luidsprekers. Dan kan je beter de grotere broer nemen; de Partybox 1000. Met twee van die joekels steel je de show, maar dat is voor een volgende review.

De Partybox100 heeft aansluitingen voor een microfoon en voor een gitaar. Je kan dus zo meezingen of meespelen. Wie met electrisch gitaar spelen wil beginnen kan zelfs de Partybox 100 als thuis PA gebruiken. Het volume van de ingangen is prima in te stellen met goede draaiknoppen. Een USB aansluiting maakt het mogelijk om van een USB stick muziek af te spelen of je telefoon op te laden. Een mini-jack in en uit aansluiting maakt het mogelijk om van een mp3 speler te spelen. Theoretisch kan je ook waarschijnlijk zo de luidsprekers doorlussen. Helaas hebben we dat met 1 test luidspreker niet kunnen tetsten. Het is mogelijk om twee JBL PartyBox-luidsprekers via TWS aan elkaar te koppelen (True Wireless Stereo) modus. Alleen mist de Partyboc 100 een knop (L/R) aan de achterkant van de luidsprekers om het juiste kanaal aan de luidsprekers toe te wijzen na het tot stand komen van de koppeling (pairing). Dat kan wel op de andere modellen.

Vormgeving

JBL maakt prachtige producten met een erg herkenbare jeudige stijl. Zwart met oranje accenten. De handgeepen hebben oranje rubber, waardoor deze prima dragen. Ook de onderkant en zijkant hebben oranje rubber accenten. Dat zijn de stootrubbers waardoor je de luidspreker overal veilig en stevig kan plaatsen. Wil je trouwens de luidspreker op een PA luidspreker standaard zetten; ook dat kan. Onderaam de luidspreker zit een dop on de aansluiting daarvoor af te dekken. Je merkt aan alle details dat dit product met deccennia ervaring is gemaakt. Aan de bovenkant zitten de aan/uit knop; een knop voor het licht; de bluetoothverbinding en volume en pause knop. Zat je de luidspreker op een standaard dan kan je er natuurlijk minder goed bij. De luidspreker is gemaakt om op de grond of op een tafel te paatsen. Je kan dan ook jouw smartphone of tablet prima kwijt in de gleuf aan de bovenzijde. Zo plaats je stevig en veilig je DJ bron.

Licht

De Partbybox reeks heeft licht rond de conussen. De led lampen geven in twee cirkels eem mooie gloed. Zodra de muziek speelt gaat de vorm en kleur varieren. Een wit stroboscoop lampje boven en onder de connussen licht met regelmaat op. Met de licht knop kan je door drie instellingen switchen en het licht uitzetten. Druk je in een modus de lichtknop langer dan 2 seconden in, dan gaat het witte stroboscoop licht uit. Nog mooier zou het zijn als je de Partybox 100 met een app zou kunnen instellen zoals met de Pulse. Overigens mist deze luidspreker ook de connect functie waarmee je meer JBL luidsprekers met elkaar kan verbinden. Stel je eens vor een feestje met een tiental van deze luidsprekers... Om het prijspunt laag te houden zullen waarschijnlijk deze functies gesneuveld zijn. Wie weet komt t nog in de toekomst....

Conclusie

De Partybox 100 is een absolute aanrader. Voor de studiekamer, kelder- of tuinfeestjes en op het sportveld. De luidspreker heeft voldoende volume en is toch draagbaar en handzaam. Geluid en licht zijn top. De bediening is super simpel en de accu krachtig genoeg om een heel feestje tot de afterparty van geluid te voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review: JBL Partybox 100, de feestelijkste draagbare luidspreker”

  1. Ik heb de partybox 100 ook gekocht en zelfs nog een 2de erbij voor in TWS .klinkt leuker maar ik vind ze te Bassy , ik kan ze niet hard zetten vanwege de Bass want dat dreunt teveel door naar de buren in een rijtjeshuis. dat is nu het hele probleem met deze boxen. de Bass kan niet uit. er zitten wel 2 bass boost knoppen op maar daar heb je weinig aan. ze hadden een app met Eq moeten hebben zodat je de Bass helemaal eruit kan halen en de Box harder kan zetten . want loudness dringt niet zo erg door dan Bass. ik heb een PC luidsprekerset van trust Titan en daarvan heb ik een meer open geluid en de subwoofer kan helemaal uit. als ik het geluid hard zet en de Bass weg laat en op de WC ga luisteren dan hoor je niks doordreunen. maar met de partybox die ik dan veel zachter zet dreunt altijd die kut bass door. de buren hadden afgelopen zomer een boombox buiten en de muziek stond niet eens hard want hoorde er niks van maar als ik binnen zat tv te kijken hoorde ik steeds de bass .kan mij dus goed voorstellen dat dit voor je buren heel irritant is. JBL is daarom helemaal niet zo goed. maakt luidsprekers met teveel Bass. waarschijnlijk gokken ze op de jeugd die geen verstand van muziek heeft. ja ik ben boos! daarom ga ik deze terug sturen!!

  2. Ik heb 'm nu ook sinds 'n paar weken, in een woord geweldig!! Superkrachtig en mooi warm geluid, ook mixen met 'n mike werkt uitstekend. Als ik wil uitbreiden (ik heb nog 'n grote Behringer fullrange actieve 12 inch) dan ''lus'' ik 't geluid gewoon door. Ik heb 'n XLR verloopsteker gekocht (stereo) en dan kun je met xlr (nagenoeg zonder kwaliteitsverlies) doorlussen.Het uitgaand volume loopt ook mee via de audio-out, dus als je met je telefoon 't volume regelt, loopt de ''doorlusser'' ook mee met 't ingestelde volume! Makkelijk en perfect!! 1 ding vind ik jammer, de box heeft geen bedieningstoetsen voor bijv. forward of replay! (om de tracks mee te zoeken!

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • draagbaar
  • goede accu voor uren plezier
  • fraai geluid
  • robuust
  • stereo mogelijk
  • lichtshow
  • aansluitingen

THE BAD

  • geen JBL connect
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram