Logo GadgetGear.nl
Apple logo
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is waarom de Apple Auto niet meer komen gaat

Het is over en uit. Net als Dyson, gooit ook Apple de handdoek in de ring. Nu de markt voor Elektrische auto’s wordt overspoeld door Chinese merken, trekt het designmerk van California zich na tien jaar terug uit de race die het gevoelsmatig misschien niet eens echt is aangegaan.

Het bericht dat Apple de stekker uit de elektrische auto heeft getrokken (phun intended) komt van zowel de Wall Street Journal als Bloomberg. Die melden dat de 2.000 werknemers op ‘project Titan’ worden herplaatst naar de AI-afdeling van Apple of een ‘functie elders’ moeten zoeken.

Het idee is dat Apple zich zou hebben verslikt in wat er nodig is om een auto te ontwikkelen en op de markt te brengen. De ambities van Apple waren bovendien dat de elektrische bolide ook in staat zou zijn om zelfstandig te rijden. Naar verluid zou Apple al in 2014 met de ontwikkeling zijn gestart en was initieel de planning om 2025 de wagen op de markt te zeten. Die planning werd volgens geruchten eerder deze maand nog gecorrigeerd naar 2028. Maar nu dus compleet geschrapt. Daarmee is Sony een van de weinige techmerken met een eigen elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.