Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Busch-Jaeger Free@Home gaat Matter ondersteunen

Er is fantastisch nieuws op komst voor honderden smart homes in Nederland (waaronder dat van deze redacteur). Busch-Jaeger gaat Free@Home compatible maken met Matter. Daarmee wordt het na jaren mogelijk om nieuwe apparaten te koppelen met het systeem.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is nog niet heel duidelijk. Voorheen probeerde ABB samen met Siemens al eens een eigen smart-home bubbel op te zetten, wat keihard mislukte omdat grote populaire merken als Nest geen zin hadden om te betalen voor gebruik door Free@Home gebruikers. Daarna bleef het lang stil en bleven gebruikers beperkt tot Hue, Sonos en Velux integraties. Daar komt nu mogelijk verandering in. Moederbedrijf ABB verwacht de update later dit jaar, wij zijn vooral benieuwd hoe die integratie er precies uit gaat zien en welke extra hardware je hiervoor nodig gaat hebben. Hoe dan ook, een grootse stap vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.