Logo GadgetGear.nl
EVE by ABB logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

ABB koopt het EVE smart home merk

Het Zwitserse ABB heeft het Duitse EVE Systems gekocht. EVE is een fabrikant van smart home producten en bij consumenten daarmee veel groter dan ABB’s eigen Free@Home platform. Met name doordat het EVE portfolio inmiddels zeer breed en goed ondersteund is.

Bovendien is EVE in staat om met zeer veel andere systemen te communiceren. Zo kan EVE als een van de eerste merken overweg met Matter over Thread. Dit maakt de onderdelen van het EVE portfolio bijna universeel inzetbaar in het smart home. ABB claimt zelfs dat het bedrijf met deze overname de een marktleider in dat segment is geworden, terwijl het met Free@Home toch ver weg bleef van het omarmen van open standaarden. Daar was het beleid dat andere partijen juist moesten betalen voor toegang tot de woningen van Free@Home gebruikers. Net als de gebruiker zelf die jaarlijks een som moet overmaken om verbonden te blijven met zijn of haar smart home. We hopen dan ook dat het open karakter van EVE behouden blijft onder ABB. Voor nu heeft ABB ook aangegeven dat EVE nog zelfstandig blijft binnen de groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.