Logo GadgetGear.nl
BYD Dolphin
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Bloomberg: China verplicht lokale chips in auto’s

De automarkt is overvol dankzij de vele Chinese automerken die inmiddels hier de weg op mogen. Door gebruik te maken van internationale componenten, zorgen die autobouwers toch voor de nodige omzet buiten China. Maar dat gaat stoppen als het aan de Chinese overheid ligt, aldus Bloomberg.

De Chinese autosector zou de opdracht hebben gekregen om zo veel mogelijk over te stappen op Chinese chipsets, om zo die interne markt te stimuleren. Daarmee trekken autofabrikanten zich dus verder terug en dat kan ook impact hebben op Europese merken. Denk aan Mercedes-Benz, waarvan moederbedrijf Daimler inmiddels al voor 9,98% in handen is van de Chinese autobouwer BAIC. Het zou kunnen dat de verplichting tot het gebruik van Chinese chipsets op die manier langzaam ook de Europese automarkt gaat beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.