Logo GadgetGear.nl
epic games store vs apple
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple blokkeert toch de app store van Epic Games

Wel, niet, wel, niet, wel, nee toch komt Epic Games niet met een eigen app store naar Europese gamers met een iPhone of iPad. Apple heeft een nieuw wapenfeit gevonden om Epic Games te blokkeren.

Om een alternatieve app store te kunnen lanceren voor iOS gebruikers, moet je namelijk nog wel over een iOS ontwikkelaarsaccount beschikken bij Apple. Die had Epic Games al jaren, maar is afgelopen week door Apple verwijderd. De reden dat Apple de account verwijderde, is omdat Epic Games niet te vertrouwen zou zijn. Epic voert al jaren actie tegen Apple en zoekt daarin regelmatig de grenzen van de regels van Apple op. Apple is echter van mening dat die regels te vaak worden overtreden, waardoor het vertrouwen er nu niet meer lijkt te zijn om Epic toe te laten richting iPhone kopers. Die blijven daarmee verstookt van de mogelijkheid om een lekker potje FortNite te spelen. Ook in Europa. Ook onder de DMA wetgeving. Epic heeft een klacht ingediend bij de Europese autoriteiten. Immers moest de DMA wetgeving meer vrijheid bieden aan de iPhone bezitter terwijl Apple nu opnieuw haar tanden laat zien naar iedereen die haar status probeert te ondermijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.