Logo GadgetGear.nl
Apple Watch Ultra 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple aangeklaagd om apps, iMessage en watch beperkingen

In de Verenigde Staten gaat het helemaal los tegen Apple. Het hof van justitie klaagt de Amerikaanse fabrikant aan om concurrentiebeperkende maatregelen die Apple in haar producten voert.

Apple Watch

Dat begint met de Apple Watch. Concurrenten mogen geen mogelijkheden bieden voor gebruikers van een andere smartwatch om vanuit die smartwatch op berichten te reageren, terwijl de Apple Watch dat wel mag. Ook mogen concurrenten geen NFC betalingen verrichten met hun smartwatches, waar de Apple Watch dat wel mag.

iMessage

Ook in iMessage is men de beperkingen zat. Op Android mag de gebruiker andere SMS apps installeren, onder iOS niet. Daar is men altijd verplicht iMessage te gebruiken. Ook hier hindert Apple alle vormen van concurrentie en daarmee innovatie.

Gamestreaming

Tenslotte probeert justitie de concurrentie op game streaming open te breken. Nu mogen app bouwers geen zogenaamde super apps bouwen. Dit zijn apps waarmee je weer andere apps kunt gebruiken. Dit om te voorkomen dat concurrenten een soort app store aanbieden. Voor game streaming services een groot probleem, omdat die voor iedere game een separate app moeten aanbieden en onderhouden. Bovendien gaat Apple dan per game bepalen of die voldoet aan Apple’s richtlijnen voor de inhouden van games, waardoor die diensten mogelijk niet hun volledige aanbod kunnen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.