Logo GadgetGear.nl
Plex Cloud Sync
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Plex veranderd langzaamaan in een betaalde streamingdienst

Wie een NAS thuis heeft en een eigen filmcollectie, maakt mogelijk gebruik van Plex. Zo ook ondergetekende. Het platform is al jaren de standaard voor iedereen die een privé streamingdienst wilt opzetten voor zijn of haar collectie. Hoewel de dienst al verdient aan abonnementen die meer mogelijkheden brengen, komt daar nog een inkomstenstroom bij.

Plex gaat namelijk ala Amazon Prime ook video’s verhuren. Je krijgt voor $3,99 48 uur de tijd om een film helemaal af te kijken vanaf het moment dat je bent begonnen. Het moment dat je kiest om een film te huren, moet je deze binnen 30 dagen starten.

Dit verhuurmodel is iets waar Plex al jaren aan werkt en wat voorlopig alleen in de VS beschikbaar zal zijn. Het is een fijne stap die het bedrijf zet omdat je jouw eigen bibliotheek zo kunt aanvullen met titels die je niet bezit, maar wel wilt zien. Zonder dat je meteen een abonnement bij een grote partij hoeft te activeren.

Of en wanneer de dienst buiten de VS beschikbaar komt is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.