Nvidia heeft vandaag een grote softwareupdate voor haar Shield mediaplayers aangekondigd. De belangrijkste upgrade zit hem in de ondersteuning van nieuwe functies voor Plex.

Nvidia trapt groots af met het nieuws dat de Shield de enige hardware is die in staat is om tegelijk een Plex Cliënt als Plex Server te draaien. Als we niet meetellen dat iedere Plex Server installatie ook gewoon een Plex Client is, klopt dat wel ;-). Leuker is het nieuws dat Plex gebruikers nu van Nvidia zes maanden Plex Pass cadeau krijgen en daarmee alle features van Plex kunnen gebruiken.

Met Plex Live TV zal het nu mogelijk zijn om live TV te streamen op de Shield. In combinatie met de Plex DVR is het mogelijk om Live TV direct op te slaan op jouw Plex server. En doordat Nvidia Shield nu ook NAS systemen kan ondersteunen, kun je deze beelden rechtstreeks wegschrijven naar de NAS. Of alle rekenkracht aan de kant van de Shield zal plaatsvinden of dat de NAS ook aan bepaalde specs moet voldoen, is nog onbekend.

Heb je al Plex op een NAS, kun je dit natuurlijk ook rechtstreeks op je NAS doen. Nog leuker, je kunt de DVR programmeren vanaf jouw Android of iOS apparaat. Je moet hiervoor wel een tuner kopen. De Shield biedt ondersteuning voor WinTV-DualHD van Hauppauge en SiliconDust HDHomeRun. Je hebt dus wel een stukje extra hardware nodig en dan kun je in Nederland alleen de publieke omroepen opnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.