Plex gaat op Android de strijd aan met VLC

VLC is één van de meest flexibele videoplayers voor zowel de computer als op Android. De player wordt geliefd om de enorm brede ondersteuning van videoformaten. Plex is momenteel de grootste partij als het gaat om het streamen van de eigen videocollectie en Plex aast nu ook op het plekje van VLC.

Android is het eerste platform waar Plex groots in gaat zetten op het afspelen van lokale bestanden. De player hoopt één omgeving te bieden waar je als Android gebruiker echt in al je videobehoeften wordt voorzien.

Om het gebruik te stimuleren combineert Plex haar databronnen met jouw lokale video’s. Heb je films en series op jouw smartphone of tablet staan, zal Plex daar meteen alle bijbehorende informatie en cover art bij zoeken.

De nieuwe functies voor het afspelen van lokale bestanden zitten in versie 6.0 van Plex.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram