Xiaomi 14 Ultra Zwart
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Xiaomi 14 en 14 Ultra gelanceerd voor Europa, net als HyperOS

In China waren ze er al, maar ook in Europa kunnen we nu de Xiaomi 14 en de Xiaomi 14 Ultra kopen. De Xiaomi 14 Pro blijft echter exclusief voor de Chinese markt. In ieder geval voor nu. Daarnaast debuteert haar nieuwe HyperOS op de twee smartphones.

Xiaomi 14

Het basismodel uit de serie komt met een 6,36 inch display op 120Hz en een piekhelderheid van 3.000cd/m2. Met 2.670×1.440 pixels krijg je een behoorlijk hoge resolutie. Je krijgt een 4.610mAh batterij in het toestel. Standaard komt de chipset van het toestel met 12GB werkgeheugen en 256 of 512GB opslagruimte. De chipset waar het om gaat is de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset, welke sneller is dan de Oxygen chipset die Samsung in haar nieuwe basismodel, de S24 stopt.

Xiaomi 14 in het groen

Het camera-eiland van dit toestel bevat 3 Leica camera’s die zijn gebouwd op basis van 50 megapixel Sony beeldsensoren.

Xiaomi 14 Ultra

De Xiaomi 14 Ultra komt met vier camera’s op de achterzijde. De main camera is een flinke Sony LYT-900-1 1” beeldsensor. De overige camera’s maken gebruik van de Sony IMX858-50 en geven je zowel een ultragroothoek als een 3x en 5x optische zoom.

Het scherm meet 1,73 inch en heeft een snelheid van 120Hz. Je krijgt een enorme 3.200×1.440 pixels en een piekhelderheid van 3.000cd/m2. De batterij is met 5.000mAh ook een stuk groter dan de 14.

Xiaomi 14 Ultra Cameralens

De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset van de Ultra komt met 16GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Hij komt in zowel zwart als wit op de markt.

Xiaomi 14 Ultra Wit

HyperOS

Beide toestellen krijgen van Xiaomi de garantie dat je er 4 Android updates op mag verwachten en vijf jaar aan beveiligingsupdates. Dit alles zal op basis van de nieuwe HyperOS schil van Xiaomi zijn. Dit is een grafisch- en functionele schil die over Android heen ligt en waarmee Xiaomi zich onderscheidt in de markt. Het vervangt het oudere MIUI van Xiaomi. We hopen dat veel van de vrolijke micro-animaties in MIUI de overstap maken naar HyperOS, maar echt veel is hier nog niet over bekend.

Xiaomi 14 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Zijn jullie zelf op het MWC? Of berichten jullie er alleen over?

    Ben erg benieuwd wat daar te zien zal zijn. Vooral Chinese merken zeker? Doen allemaal leuke dingen, maar al die Android-telefoon vallen voor mij een beetje in een massa. Samsung is een beetje een uitzondering, maar dat komt alleen door de naam. Hoewel ik het menu ook wel fijn vind. Alleen Samsung is er al een paar jaar niet meer.

    Zal Sony er staan? Ik zat trouwens te zoeken maar de WF1000XM5 review. Heb deze inears voor een zacht prijsje gekocht en ben nu overal aan het kijken wat reviewers ervan vinden. Jullie hebben bijna alles van Sony besproken, maar dezen niet? Trouwens wel tof dat jullie als een van de weinige kleine sites de Xperia5 gereviewd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.