Logo GadgetGear.nl
TCL 115QM89
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: TCL presenteert 115 inch MiniLED TV

Normaal zijn het toch vooral Samsung en LG die vechten om de grootste displays, maar het Chinese TCL zit de Koreanen op de hielen met haar nieuwste 115 inch MiniLED TV.

TCL heeft het kolos meegenomen naar de CES in Las Vegas. Het scherm krijgt de naam TCL 115QM89 mee en is de grootste MiniLED TV met quantum dot technologie van het merk. Om het beeld goed neer te zetten, kent deze kolos 20.000 dimzones en de beeldverwerking komt vanuit de TCL AIPC Ultra beeldprocessor van het merk. Door gebruik te maken van MiniLED TV technologie, kan deze TV 5.000 nits aan licht genereren. Daarmee maakt TCL de TV ook heel interessant voor buitenreclame.

Door het grote beeldoppervlak, heeft TCL meteen de ruimte om er een 6.2.2 kanaals audiosysteem in te leggen, dat uiteraard gecertificeerd is voor Dolby Atmos. De verversingssnelheid ligt ondanks het enorme formaat en de 4K resolutie toch nog op 144Hz. Dus gamen gaat prima. Voor een kleine €20K hang je het scherm aan de muur.

Eén reactie

  1. Verschillende merken spreken heel hoog over dit soort televisies. Een tante van mij heeft sinds kort een 78″ scherm gekocht, ‘want dat was handig met haar achteruitgaand zicht’. En zelfs zij vind het te groot. Het is werkelijk een enorm ding.

    Die 100+” verhalen worden gebruikt om techniek te showcasen, maar men gaat er iets te makkelijk overheen dat dit formaat echt voor heel weinig mensen wat is. Zelfs een paar mensen die ik ken met een enorme woning zouden dit niet neerhangen en in plaats daarvan gewoon een beamer plaatsen als ze een soort cinema-ervaring willen.

    En áls je dan toch iets van dit formaat wil, ga je natuurlijk naar nano-led panelen kijken die je echt in de muur kan plaatsen, wat nog lang niet klaar is voor de gewone man.

    Ben trouwens benieuwd naar wat voor stroom dit soort modellen trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.