Logo GadgetGear.nl
TikTok logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

TikTok gaat 30 minuten video’s tonen, dit is waarom

De meest recente update van TikTok is wel heel bijzonder. Het platform ging al van 30 seconden video’s naar video’s van 30 minuten. Dat klinkt misschien raar, maar TikTok heeft een groot probleem met advertentie-inkomsten. Als jij een advertentie in jouw For You Page voorbij ziet komen, is de kans groot dat je die meteen weg swyped…. En dat hebben long-form videokanalen als YouTube niet.

In tegenstelling tot TikTok, kan YouTube jou verplichten om advertenties te kijken, voor je jouw video te zien krijgt. Sterker nog, je kunt zelfs tijdens een video verplichte advertenties op jouw scherm krijgen. Bij TikTok is het afkijken van een video niet verplicht en zijn de video’s die je kijkt heel kort.

Met nieuwe long form video’s van 30 minuten hoopt TikTok dat je langer op video’s blijft plakken en dat je de advertenties tijdens de video te zien krijgt, ook echt blijft kijken. De kans is dan ook groot dat TikTok langere video’s naar je zal promoten om die advertenties in beeld te krijgen en te houden… of dat de beleving van TikTok ten goede komt is natuurlijk de vraag. Gaat dit werken? TikTok heeft al een tijdje een test gedaan met betere beloningen voor videomakers die langere video’s op het platform plaatsten. Ze weten dus al dat dit werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.