Logo GadgetGear.nl
.gov.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Niet .overheid.nl maar toch .gov.nl voor overheidswebsites

De ministerraad is er over uit. Overheidswebsites moeten op termijn onder het domein .gov.nl gaan vallen in plaats van het reguliere .nl TLD. De reden dat de ministerraad afgelopen vrijdag toch niet voor .overheid.nl stemde is omdat .gov.TLD in meerdere landen wordt gebruikt en zo, internationaal, beter herkend zal worden.

.gov staat voor government, het Engelse woord voor overheid. De VS gebruikt al .gov, dus dat was geen optie. Het Verenigd Koninkrijk gebruikt al jaren .gov.uk, maar ook .co.uk voor bedrijven. Wij voorspelden al vroeg dat .gov.nl een logischer keuze zou zijn.

Hoewel er een besluit is waar we naartoe moeten bewegen, is er nog geen besluit wanneer overheidswebsites overgaan op het nieuwe domein.

Er komt ook een duidelijker register om de domeinen van overheiden te checken, zodat je als burger beter doorhebt of je op een echte of nepsite zit. We hopen nog altijd op dat de overheid een browser plugin schrijft die hierin ondersteunt.

Eén reactie

  1. Denk niet dat dit via een plugin hoeft te gebeuren. Moet je ook niet willen omdat voor velen het installeren van een plugin lastig is. De overheid moet op dit front gewoon een samenwerking zoeken Google en Mozilla zodat het deel wordt van het standaard pakket waar ook de engine in zit, zodat het ook automatisch in browsers verwerkt zit die gebruik maken van de betreffende browser engines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.