Arjan Olsder
Arjan Olsder

OV in de zomer van 2022 over op pinbetalingen

Wie weleens het OV in en om Londen gebruikt, heeft ervaren hoe gemakkelijk het is om met je pinpas te reizen. Het OV bedrijf bepaalt op basis van jouw in- en uitchecken welk tarief het beste bij je past. Komende zomer zet ook het Nederlandse OV de eerste stap.

Na tests in Lelystad en Gooi en Vechtstreek, mag komende zomer heel Nederland pinnen aan de OV poortjes. Bovendien kunnen kortingskaarten zoals een studentenkaart dan aan de bankpas worden gekoppeld zodat de juiste tarieven kunnen worden berekend. Dit kan doordat het OV gebruik maakt van IBAN herkenning.

Met de komst van pinbetalingen in het OV is het de bedoeling dat Nederland in 2023 afscheid gaat nemen van de klassieke OV chipkaart. Hier komen echter nog wel alternatieven voor zoals een OV app om reizen mee af te rekenen naast het betalen met de pinpas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.