Logo GadgetGear.nl
YouTube Kids op tablet en smartphone
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

YouTube Premium Lite niet meer in Nederland, nieuw in Duitsland!?

Vorige week las je al dat Google in Nederland stopt met YouTube Premium Lite. Het bedrijf stimuleert betalende gebruikers over te stappen op het reguliere premium plan dat tot een van de duurdere streamingabonnementen in Nederland behoort. Die dacht dat dit een wereldwijde strategie is, heeft het mis.

Opvallend genoeg besluit Google deze week om YouTube Premium Lite wel te introduceren in Duitsland, waar dit abonnementsmodel tot nu toe niet bekend was. Daarmee lijkt het erop dat Google dit abonnement mogelijk inzet om mensen tegen een laag bedrag te laten wennen een de belangrijkste redenen om Premium te nemen, om ze daarna te dwingen een flinke stap omhoog te maken. YouTube Premium Lite gaat in Duitsland €5,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.