Logo GadgetGear.nl
StapStep Pro +
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De elektrische step blijft de komende jaren illegaal in Nederland

Gisteren mocht de Eerste Kamer stemmen over het wel of niet gelijkstellen van de elektrische step en andere kleine e-mobiliteit met een maximale snelheid van 18km/uur aan de e-bike. De Tweede Kamer was voor, maar OPNL, GroenLinks-PvdA, SGP, D66, CDA, Volt, PVV, FVD, SP, PvdD, VVD en ChristenUnie stemden tegen gelijkstelling.

Dit wil zeggen dat een elektrische step nog altijd wordt gezien als een brom- snorfiets en dus een speciale verzekering vereisen die je alleen krijgt wanneer het apparaat door de RDW is goedgekeurd en van kentekenplaatje is voorzien. De naar schatting 100.000 elektrische steps die nu in Nederland rondrijden blijven vooralsnog illegaal waardoor gebruikers nog altijd een boete en inbeslagname boven het hoofd blijft hangen.

In de landen om ons heen is de elektrische step wel gelijkgesteld aan de e-bike en daarmee legaal. Bovendien vallen ongelukken daardoor onder de WA verzekering. Ongelukken die je nu maakt, worden niet gedekt. Al 24,491 mensen tekenden de petitie voor legalisering.

2 reacties

  1. Wacht even, de tweede kamer was voor, maar zo ongeveer iedere grote partij plus de meeste kleine partijen waren tegen? Hoe werkt dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.