Logo GadgetGear.nl
iPhone 12
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple komt met stralingsverminderende update voor iPhone 12

Het lijkt lang geleden dat iemand zich zorgen maakte over de straling van smartphones. Toch is er nu reden tot zorg bij Apple en komen ze met een update die de straling van de iPhone 12 na zo’n drie jaar moet verminderen.

Het probleem van Apple is niet zo zeer dat het bedrijf bang is voor gezwellen bij gebruikers, maar dat Frankrijk een verkoopverbod heeft voor het toestel. Het overschrijdt de wettelijke hoeveelheid straling die van een telefoon afkomstig mag zijn. Een regel die voor iedere smartphone telt. Ook in Nederland en België zouden onderzoeken lopen naar dit probleem. Apple zelf stelt duidelijk dat gebruikers niet bang hoeven te zijn voor de hoeveelheid straling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.